Idegenbeli döntetlennel kezdte az EHF-kupa döntőjét a Siófok

Siófok KC, kézilabda
Negyeddöntős a Siófok a női kézilabda EHF-kupában
Vágólapra másolva!
A női kézilabda EHF-kupa döntőjének első mérkőzésén a Siófok KC a dán Esbjerg otthonában lépett pályára.

Eredmény,
Női EHF Kupa, döntő, első mérkőzés:
Team Esbjerg (dán)-Siófok KC 21-21 (12-10)
gólszerzők: Sa. Solberg 6, Breistöl 5, Polman 4, Liscevic 3, Jacobsen, Vestergaard, Ingstad 1-1, illetve Kobetic 6, Nze Minko 5, González Álvarez 4, Jezic 3, Elghaoui, Böhme, Aoustin 1-1

Nem kezdték jól a meccset a Balaton-partiak, mert bár Kobetic szerezte a találkozó első gólját, a rivális négy találattal válaszolt, így a 8. percben 4-1 állt az eredményjelzőn. Mireya González vezérletével aztán megkezdte a felzárkózást a Siófok, az első negyedóra után fel is zárkózott egy gólra (6-5), ezt követően azonban megint a dánok percei következtek, és 10-6-ra megléptek. A félidő hajrája viszont szerencsére Tor Odvar Moen csapatáé volt, állva hagyták az Esbjerget, és egy 4-0-s rohammal a 27. minutumban egyenlítettek. Bár a félidő utolsó szava a hazaiaké volt, a szünetben a 12-10-es állás jó kiindulási alapnak bizonyult.

A Siófók női kézicsapata Forrás: NemethAndras/Nema

Hát még a második játékrész eleje, amelyet remekül kezdtek a siófokiak: a 40. percben már újra egyenlő volt, utána pedig elképesztő rohanásba kezdtek Kobeticék. A remek befejezéseknek, valamint hátul Silje Solberg elképesztő védéseinek köszönhetően megfordították az eredményt, szűk negyedórával a vége előtt három góllal már a balatoniak vezettek. A hajrában a dánok igazolták, miért jutottak a fináléba, egy találatra felzárkóztak, sőt, fél perccel a végső dudaszó előtt az egyenlítésért is támadhattak, amit egy belülvédekezésért kapott időntúli hetessel végül elértek, a 21-21-es végeredmény azonban több mint biztató a Siófoknak a jövő szombati, hazai visszavágó előtt.

"Ha egészében nézem a mérkőzést, akkor elégedett vagyok. A találkozó eleje a hazaiaké volt, később azonban magunkra találtunk, és remek periódusokat futottunk" - nyilatkozta a lefújás után a Siófok edzője, Tor Odvar Moen.