Vágólapra másolva!
A szlovén jégkorong-válogatott vasárnap délelőtt 9-0-ra verte Litvániát a divízió I/A világbajnokság utolsó játéknapján, így eldőlt, hogy a magyar válogatott már nem lehet utolsó a csoportban, azaz nem eshet ki az I/B csoportba.

A magyar és a litván csapat a forduló előtt ugyanúgy három-három ponttal állt a tabellán. Mi éppen Litvániát vertük, a balti csapat pedig Korea ellen tudott győzni.

A végső rangsorolásnál az egymás elleni eredmény dönt pontazonosság esetén, így a vasárnapi recept az volt, hogy minimum annyi pontot szerezzünk majd délután a házigazda, már feljutott kazah csapat ellen, mint a litvánok Szlovénia ellen.

Kopitarék szerencsére a riválist sem kímélték (minket ugye 6-0-ra vertek), 9-0-ra nyertek Litvánia ellen, így gyakorlatilag minden érdemi kérdés eldőlt, a kazahok és a fehéroroszok jutnak fel az A csoportba, a litvánok pedig kiesnek a divízió I/B csoportba.

Később az is kiderült, hogy a magyarok elleni találkozó eredményétől függetlenül a házigazda kazah válogatott végez az élen a világbajnokságon, mivel a rivális fehéroroszok kikaptak a Koreától.

Eredmény:
Szlovénia-Litvánia 9-0
Koreai Köztársaság-Fehéroroszország 4-1

A további mai program:
Kazahsztán-Magyarország 15.30