Vágólapra másolva!
A párharc ötödik találkozóján a Hanga Ádámmal felálló Barcelona vereséget szenvedett a török Anadolu Efes Isztambul csapatától, így nem jutott be Final Fourba. A magyar kosaras 9 pontot szerzett a találkozón.

A férfi kosárlabda Euroligában, az Anadolu Efes Isztambul és a Barcelona párharcában az ötödik találkozóra maradt a döntés, hogy melyik csapat jut be a Vitoriában rendezendő Final Fourba. Négy meccs után már mindkét csapat elmondhatta, hogy nyert hazai pályán és idegenben illetve nyert szoros és sima találkozót is, szóval izgalmas meccsre volt kilátás.

A Hanga Ádám nélkül kezdő Barcelona kiválóan kezdte a találkozót, sültek hárompontosok a katalán oldalon, de a törökök nem hagyták leszakítani magukat. Az első negyedben a hazaiaknak ötször, a vendégek háromszor találtak be a triplavonalon túlról. Hangát Pesics edző már a 3. percben már pályára küldte és szokás szerint védekezésben kulcsszerepet szánt neki, a korábbi találkozón remeklő Larkint kellett őriznie. A kiváló védekezés mellett támadásban is meg tudott villanni a magyar klasszis, remek befutások után négy ponttal zárta az első játékrészt.

A második negyedben a Barca dobószázaléka visszaesett, az Efes pedig kulcspillanatokban szerzett kosarakkal a félidő végén átvette a vezetést. 47-42-es isztambuli vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Hanga Ádám és a Barcelona nem jutott be Európa négy legjobb csapata közé Forrás: twitter.com/fcbbasket

A második félidő elején keményebb védekezést mutatott be mindkét együttes, a korábban látott látványos megoldások teljesen elmaradtak, kihagyott ziccerek és az eladott labdák lettek a jellemzőek. A Barca közelebb tudott kapaszkodni, de végül 61-57-es török vezetéssel kezdhették a negyedik negyedet a csapatok. Az utolsó játékrészben már 11 ponttal is vezetett az Efes, de Pau Ribas remek játékának köszönhetően csak 4 pont volt a különbség másfél perccel a vége előtt. A hajrában azonban a Barca két eladott labdát is vétett és 80-71-es vereséget szenvedett, így Hanga Ádám csapat nem jutott be Európa négy legjobb csapat közé.