Továbbjutott a Fradi a férfi vízilabda BL-ben

KOMJÁDI Béla, ferencváros, vízilabda
A ferencvárosi játékosok örülnek a győzelemnek a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának ötödik, FTC-PQS Waterpolo-Szolnoki Dózsa mérkőzés végén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2018. május 26-án. A Ferencváros 8-7-re győzött, ezzel bajnok lett.
Vágólapra másolva!
A Ferencváros házigazdaként magabiztosan nyert a román Steaua Bucuresti ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, így az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül biztosította helyét a nyolcas döntőben.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, A csoport, 13. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - Steaua Bucuresti (román) 12-4 (1-1, 5-0, 4-3, 2-0)
a Ferencváros gólszerzői: Mitrovic, Younger, Kállay, Jaksic 2-2, Vámos, Pohl, Sedlmayer, Nikic 1-1

Varga Zsolt vezetőedző együttese számára "egyszerű" volt a feladat: győznie kellett a biztos továbbjutáshoz, erre pedig jó esélye volt, hiszen Bukarestben 9-6-ra győzött.

A döntetlennel zárult első negyed után egy 5-0-s sorozattal elhúzott a magyar bajnokcsapat, és bár a vendégek a harmadik játékrészben sorozatban három gólt szerezve visszazárkóztak, a továbbiakban már egyszer sem találtak a hálóba.

A ferencvárosi játékosok örülhetnek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Szolnok hazai környezetben 6-6-os döntetlent játszott az olasz BPM Sport Management együttesével, ezzel eldőlt, hogy a sorozat 2017-es győztese nem lesz ott a nyolcas döntőben, ahogy az Eger sem, amely 15-13-ra kikapott a Dinamo Moszkva otthonában.

A Szolnok hiába végez a negyedik helyen a csoportban, nem jut tovább, mivel itt csupán az első három gárda harcolja ki a részvétel jogát a nyolcas döntőben – a negyedik csapat a házigazda Hannover lesz.

Eredmények:

Dinamo Moszkva (orosz) - ZF-Eger 15-13 (5-1, 2-4, 4-3, 4-5)
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management (olasz) 6-6 (0-0, 2-3, 2-1, 2-2)