Vágólapra másolva!
A második mérkőzés is drámai csatában dőlt el a női röplabda bajnokság fináléjában. A Nyíregyháza hazai pályán kétszer is vezetett, de a Vasas nem adta könnyen magát, kétszer egyenlített és döntő szettben sikerült nyernie idegenben. Pénteken hazai pályán a budapesti együttes lezárhatja a párharcot és megnyerheti a bajnoki címet.

Második felvonásához érkezett a magyar női röplabdabajnokság döntője. Hétfőn este a Nyíregyháza öt szettes csatára kényszerítette az alapszakaszban első helyen végzett és pályaelőnnyel rendelkező Vasas csapatát. Az első meccs végén nyíregyháziak heves vérmérsékletéről ismert vezetőedzője, Hollósy László folytatta a reklamálást a játékvezetőnél, aki kizárta a szakembert.

Az edző egymeccses eltiltást kapott, így Toma Sándor foglalhatott helyet a szerdai találkozón a hazaiak kispadján.

Hollósy eltiltás miatt nem ülhetett le a hazai kispadra Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Békéscsaba elleni elődöntőkhöz hasonlóan szép számú közönség fogadta a feleket a Continental Arénában. Egyik csapat sem tudott jelentősen elhúzni, nyíregyházi oldalon Kalicsanyin és White, a Vasas oldalán Kostelanska és Lopes Da Silva volt a felelős a pontokért. 20-20 után egy Varga és egy Brisebois pontos befejezés után a Vasas edzője időkéréssel próbálta megmenteni az első szettet, de nem tudta felrázni a csapatát, mert a nyíregyháziak kanadai ütője megállíthatatlan volt és két gyors megmozdulással lezárta a játékrészt. (25-21;1-0)

Tóth Fruzsina oszlopa volt a Nyíregyháza védekezésének Forrás: Pusztai Sándor/szon.hu

A fordulás után a Vasas kezdett jobban, 5-3-ra elhúztak, amikor időt kért a hazaiak ideiglenes vezetőedzője, de nem sikerült felrázni a csapatát. 11-8-ra is vezetett a Vasas, amikor újra magához rendelte játékosait. 12-12-nél a Nyíregyháza utolérte az ellenfelét. A szabolcsiak feltámadása ideiglenes volt, a fővárosiak remek csapatmunkával kiegyenlítettek. (19-25; 1-1)

A harmadik szettben Brisebois vezetésével feléledt a Fatum, a kanadai a harmadik szett végén már 20 pontnál járt és Varga Elizabeth sem akart tőle lemaradni - ő 17-nél járt. A Vasas védekezése fellazult, és a hazaiak ütői kihasználták a blokkok közötti réseket és magabiztosan nyerték a harmadik játékrészt. (25-17; 2-1)

A negyedik játszmában jól kezdett az alapszakasz győztese és 8-5-ös Vasas vezetésnél időt kért a Nyíregyháza, de nem sikerült rendezni a sorokat, mert 2-3 ponttal folyamatosan a vendégek voltak előnyben Kostelanska és Dékány parádés megoldásainak köszönhetően. A szett második felében a Vasas szlovák ütője továbbra is megállíthatatlan volt, 23-17-es fővárosi vezetéssel indult a hajrá. A hazaiak benyújtották a rakétákat, 23-22-re felzárkóztak, ekkor a Vasas edzője Jakub Gluszak a második idejét kérte ki, ami jól hatott a játékosokra és kiharcolták a döntő szettet. (22-25; 2-2)

A második találkozón is apró momentumokon dőlt el Forrás: Pusztai Sándor/szon.hu

A rövidítésben az előző mérkőzés végén parádézó Dékány Bernadett ismét elővette a klasszis megoldásait és 10-6-os vendég előnynél úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. A hazaiak nem adták fel,10-10-ig zárkóztak, de a vezetést nem sikerült átvenniük, mert remekül őrizte a Vasas az előnyét. 14-14-nél még teljesen nyílt volt az összecsapás, ami végül Dékány és Abdulazimova pontjaival, a Vasas győzelmével ért véget. (14-16; 2-3)

A Vasas a három nyert mérkőzésig tartó párharcban 2-0-ra vezet. Amennyiben a pénteki, budapesti összecsapáson is nyer a piros-kék együttes, megnyeri a bajnokságot. A Fatum már csak akkor tud aranyérmes lenni, ha a döntő hátralévő három összecsapásának mindegyikét megnyeri, azaz kétszer győz Budapesten.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés: Fatum Nyíregyháza-Vasas Óbuda 2-3 (21, -19, 17, -22, -14)
a legeredményesebb pontszerzők: Brisebois 27, Varga 19, Kalicanin 15, illetve Kostelanská 22, Dékány, Abdulazimova 15-15.