Vágólapra másolva!
A női kézilabda-bajnokság szerda esti rangadóján az FTC-Rail Cargo Hungaria 30-29 kikapott a Siófok KC együttesétől az Elek Gyula Arénában, így a második helyen álló zöld-fehérek idénybeli második vereségüket szenvedték el. 

Bár az első gólt a Siófok dobta, a mérkőzés elején inkább a Ferencváros dominált. A zöld-fehérek diktálták a tempót, még ha egy gólnál többel nem is tudtak vezetni – erre 5–4 után lett volna a legjobb esélyük, ám Klujber Katrin a 11. percben hetest hibázott.

Ezután hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd a 29. percben Tatjana Hmirova találata törte meg a sormintát, de még a szünet előtt jött Nerea Pena, és egy értékesített hetessel keserítve jövőbeli csapata sorsát, újfent egygólosra faragta a különbséget.

A szünet után a Fradi kapusa, Bíró Blanka parádézott: megfogott egy hetest, majd két óriási bravúrt is bemutatott. Azonban a Fradi támadójátéka a folytatásban is döcögött, így a Siófok őrizni tudta a sovány előnyét.

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria edzője feldúltan nyilatkozott a meccs után Forrás: fradi.hu

Az utolsó perc 30–29-es vendégelőnnyel kezdődött. A Fradi edzője, Elek Gábor időt kért, de ezután sem sikerült góllal befejeznie a kulcsfontosságúnak ígérkező akciót, így a Balaton-parti csapat egy góllal megnyerte a meccset.

Ezzel a győzelemmel a Siófok óriási szívességet tett a tabella élén álló Győri Audi ETO-nak, amely lassan már bajnoknak tekinthető.ú

A találkozó legeredményesebb játékosa a siófokiak horvát átlövője, Andrea Kobetic volt 11 góllal. A fővárosiaknál a spanyol Nerea Pena - aki nyáron éppen Siófokra igazol - nyolc gólt dobott.

A fővárosiakat az idei szezonban eddig csak a Győr tudta legyőzni. A Fradi legutóbb majdnem nyolc éve (2915 napja), 2011. május 1-jén veszített bajnoki mérkőzést házigazdaként, akkor a Debrecen győzött a Népligetben.

„Összességében érezhető volt, hogy kiélezett végjáték lesz. Az a csapat nyert, amely kevesebbet hibázott, így megérdemelt a Siófok sikere.

Köszönjük a szurkolóknak ismét a biztatást, sok mindent meg kell beszélni” – mondta a mérkőzést követően Elek Gábor, a Fradi edzője az M4 Sport kamerája előtt.

Női kézilabda, NB I
FTC-Rail Cargo Hungaria–Siófok KC 29-30 (15-16)

Az első helyen álló Győri Audi ETO KC előnye továbbra is nyolc pont a második Ferencváros előtt, de két a bajnoki címvédő két meccsel többet játszott. A két rivális csapat hétvégén pont egymással mérkőzik, az ETO-nak egy esetleges vereség is belefér, ugyanis az Egertől vagy a Mosonmagyaróvártól ki kellene kapnia, hogy az FTC utolérhesse a bajnoki hajrában.