Vágólapra másolva!
A Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda csapatának szurkolói el voltak kényeztetve az utóbbi időben. 2018-ban bajnok és kupagyőztes lett az együttes és idén ismételni is tudtak a kupában. A bajnoki alapszakaszt a második helyen zárták a Körmend mögött és jó esélyük van arra, hogy pályaelőnyből kezdjék a rájátszást. Ezekből az eredményekből arra lehetne következtetni, hogy minden rendben van a csapat körül, de annyi sérülés és nem várt esemény történt, hogy kisebb csoda, hogy ilyen eredményes a az együttes.

2018 nyarán egy rendkívül erős keretet sikerül a Báder Márton által irányított Szolnoki Olaj vezetőségének kialakítania. A korábban már bizonyított Milosevics-Andric légiós és a Vojvoda-Tóth-Kovács magyar tengely mellé érkezett a válogatott Benke Szilárd, illetve légiósnak a finn válogatott Alex Murphy és a két amerikai Rowsey és Airington.

A Tisza-parti együttes a szezon elején legyőzte a nemzetközi kupában az olasz Sassari csapatát és a hazai pontvadászatban is csak a Sopron tudta felülmúlni őket december végéig.

Az őszi nagy menetelés áldozatot is követelt, Alex Murphy-vel december elején szerződést bontott a csapat, mert egy hosszú felépülési időt igénylő sérülést szenvedett. Nyolcemberes rotációval volt kénytelen a klub a hazai bajnokság és a nemzetközi kupa jelentette kettős terhelést megvívni.

Az új évben új gondok érkeztek, először Airington, majd februárban a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kovács Péter és Milosevics dőlt ki hosszabb időre. Annak ellenére, hogy hat bevethető felnőtt játékosa maradt Alekszics mesternek a kupadöntőt Vojvoda Dávid és Benke Szilárd remek játékának köszönhetően megnyerte a Szolnok.

Vojvoda Dávid az idei szezonban is vezére a Szolnoknak Forrás: Illyés Csaba/Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub

A kupagyőzelem után is tovább folytatódtak a szerencsétlenségek a csapat körül. Dragan Alekszics edző egy közúti balesetnek volt szemtanúja, ami annyira megviselte, hogy rövid ideig nem tudott a csapat mellett lenni, Rowsey személyes okok miatt a szerződésének a felbontását kérte, Vojvoda Dávid kisebb, Benke Szilárd műtétet igénylő sérülést szenvedett.

Hiába igazolt két új légióst az együttes, annyira kevés játékra alkalmas felnőtt játékosa maradt a klubnak, hogy a középszakasz első mérkőzésén az utánpótláskorú Frank Áron 25 percet, Rudner Gábor 23 percet és Csák Bence 7 percet játszott.

A fiatalok remekül helytálltak, 71-66-ra sikerült legyőzni a Pécset.

A szerencsétlen sérüléshullám és többi negatív történés ellenére a csapat eredményesen teljesít, a fiatalok remekül illeszkednek a megmaradt felnőtt mag mellé. A csapat vezetőségének reményei szerint Strahinja Milosevics kivételével a rájátszásra felépülnek a sérültek. Ha ez az óhaj beteljesül, akkor a klub a Körmend, illetve a többi bajnokaspiráns ellen eséllyel szállhat harcba és a kupa mellett a bajnokságban is duplázhat.