Fradi-vereség, Szolnok-győzelem a férfi vízilabda-BL-ben

Vogel Soma, FTC, Vízilabda
Vogel Soma, az FTC és a magyar válogatott kapusa
Vágólapra másolva!
Hazai medencében szenvedett, 13–7-es vereséget az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata az olasz Pro Reccótól, míg a Szolnok hazai pályán verte a csoportot vezető Jug Dubrovnik csapatát, a Bajnokok Ligája A-csoportjának 12. fordulójában.

A magyar bajnokcsapat nagyszerűen kezdett a mostani kiírásban előző tizenegy BL-meccsét egyformán megnyerő, a nyolcasban biztosan vezető olasz együttessel szemben, és a nyitónegyedben 4-1-re elhúzott vendégétől. A Pro Recco azonban magasabb fokozatba kapcsolt, megszakítás nélkül hétszer vette be a hazai kaput, 8-4-re fordított az álláson. A folytatásban is az olaszok irányítottak, így könnyedén nyerték a mérkőzést.
Az FTC maradt 19 pontos, de továbbjutása változatlanul nincs veszélyben, és várhatóan a negyedik hely birtokosaként lép majd tovább a hannoveri nyolcas döntőbe.

A Szolnok otthonában 2-1-re, majd 3-2-re még vezetett a B jelű nyolcasban éllovas Jug, 3-3 után azonban a magyar csapat kezébe vette az irányítást, 8-4-re ellépett, és már nem adott esélyt a horvát együttesnek a felzárkózásra.
Sikerével a Szolnoknak, amely a negyedik helyen áll, még van esélye, hogy továbbjusson a Final Eightbe, a nyolccsapatos fináléba. Ehhez azonban el kell csípnie a harmadik pozíciót, mivel innen egy továbbjutó helyet elvesz a német Hannover, amely a rendező jogán biztosan ott lesz a döntő tornán.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ
A-CSOPORT
FTC-Telekom–Pro Recco (olasz) 7–13 (4–4, 1–5, 0–1, 2–3)

A magyar csapat gólszerzői: Jansik 2, Sedlmayer, Kállay, Vámos, Younger, Varga 1-1.

B-CSOPORT
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik (horvát) 10-7 (2-2, 4-2, 3-2, 1-1)

A magyar csapat gólszerzői: Zalánki, Aleksic 3-3, Bátori 2, Rasovic, Lazic 1-1.