PR Oscar-díjat kaphatnak az olimpiai bajnok férfi vízilabdázóink

Benedek Tibor és a Millennium Masters csapat
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott története során már kilencszer nyert olimpiai aranyérmet, tizenkétszer Európa-bajnoksot, háromszor pedig világbajnokságot. Nincs olyan magyar ember, aki ne lenne büszke a vízilabdázóinkra, ezáltal törvényszerű, hogy a lelkes rajongók pillanatok alatt megtöltenek egy egész arénát. Tavaly nyáron a 14 olimpiai bajnok felvonultató Millennium Masters csapata miatt megtelt a Duna Aréna a vízilabda All Star-gálára, a rendezvény pedig olyan sikeres lett, hogy külföldön is felfigyeltek rá.

A férfi vízilabda-válogatott múlt vasárnap megnyerte az Európa Kupát, míg az évezredforduló legendái tavaly nyáron töltötték meg a Duna Arénát 6 ezer lelkes rajongóval, amikor a világválogatott ellen szálltak vízbe. Ez utóbbi esemény egy neves nemzetközi verseny zsűrijének figyelmét is felkeltette, így kis szerencsével újabb elismerés kapujában áll a magyar vízilabda sport.

Benedek Tibor és a Millennium Masters csapat óriási népszerűségnek örvend Magyarországon Forrás: Busak Attila/weomedia.hu

Az 5-5-ös döntetlennel végződő All Star Gálán hét nemzet legjobbjaiból állt az ellenfél csapata, magyar részről 14 olimpiai bajnok szórta a gólokat, köztük olyan nevek, mint Kásás Tamás, Szécsi Zoltán, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Tamás, Steinmetz Barnabás, vagy Fodor Rajmund. Az esemény nem titkoltan a sportág hazai népszerűsítését célozta meg, hiszen a vízilabdának már az egészen fiatal korosztály körében versenyeznie kell a tehetségekért a többi népszerű sporttal. Kétségtelen, a sportért és a vízilabdázó sztárokért rajongó szülők fejében egy ilyen esemény hatására könnyebben fogan meg a gondolat, hogy talán a következő nemzedék olimpiai bajnokait nevelik éppen.

Az öregfiúk válogatott gólgazdag döntetlent játszott a világválogatottal Forrás: Busak Attila/weomedia.hu

A rendezvény éppen ezért, illetve a vízilabdasport töretlen hazai népszerűsége miatt a támogatók körében is kedvelt volt.

Legutóbb egy neves kommunikációs versenyen – a PR Oscar-díjának is hívott Sabre Awardson – is a legjobb megoldások közé került a tavalyi rendezvény, és mivel a díjkiosztó csak május végén lesz, még van ok reménykedni.