Vágólapra másolva!
Csaknem két és fél órás heroikus küzdelem után győzött a Fatum Nyíregyháza együttese a röplabda női Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Békéscsaba ellen. A fordulatos találkozó remek reklámja volt a sportágnak, ám a hazai csapat vezetőedzőjének viselkedése nem először hagyott kívánnivalót maga után. A hír a BRSE Facebook-oldalán jelent meg. Nem sokkal később Hollósy László szintén a Facebookon reagált.

A magas színvonalú, élvezetes összecsapás negyedik szettjében Tálas Zsuzsanna próbált megmenteni egy labdát az ellenfél térfelén.

Az akció után Hollósy László mutogatott a válogatott csapatkapitányának és provokálta, amely után a vendégek vezetőedzője Bogdan Paul nehezményezte a hazai tréner magatartását, és szemtől szembe kérte számon a történteket.

A játékvezető végül második sárga lappal a BRSE szakemberét állította ki, míg Hollósy semmilyen retorzióban nem részesült.

Az esetről Bogdan Paul a BRSE honlapjának az alábbiakat nyilatkozta: "Tálas Zsuzsanna egy, az ellenfél térfelére pattanó labdát próbált megmenteni, amely pontosan Hollósy László előtt ért földet.

Nem mondott semmit, egyből reklamált a játékvezetőknek, akik az ő sportszerűtlenségét nem szankcionálták, azt viszont igen, hogy én kiálltam a játékosomért. Hitetlenül állok az előtt, hogy ezt a sorozatosan előforduló provokálást miért nem szankcionálják, ennek nem lenne helye a mérkőzéseken, nem méltó sportemberekhez."

Az esettel kapcsolatban a Nyíregyháza edzője az alábbiakat mondta a lefújás után az M4Sportnak: "Drámai meccs volt, a végén egy kicsit jobban oda tudtunk koncentrálni. Csak egy lépés, de nagyon fontos lépés volt a döntő felé. Ha ma kikaptunk volna, akkor biztosan nem nyernénk Békéscsabán, így viszont rajtuk van a teher, mert győzelmi kényszerben vannak, ez pedig már mentális csata. Ami az békéscsabai edzőkollégával történt konfliktust illeti, az egy nagyon súlyos sportszerűtlenség volt a részéről.

A csabai kolléga azonban ezt nem viselte el, és ekkor jött át a mi térfelünkre, amely tényleg hatalmas sportszerűtlenség volt."

Hollósy reagált

A BRSE Facebook-oldalán megjelentekre Hollósy László nyilvános posztban reagált saját oldalán, amit azóta már törölt. A posztot itt szó szerint közöljük.

Tisztelt Barátaim, sporttársak.

Mélységes megdöbbenésemnek szeretnék hangot adni. A BRSE honlapján egy olyan cikk jelent meg személyemmel kapcsolatban, ami lassan kimeríti a becsületsértés fogalmát.

A csütörtöki mérkőzés egy hatalmas dráma volt. Aki látta a két csapat heroikus küzdelmét az sosem fogja elfeledni. Erről kellene, hogy szóljon ez az összecsapás.

Visszautasítom a vádakat. Nem provokáltam az ellenfél játékosait. Egyébként ezt támasztja alá, hogy sem a második játékvezető, sem az első játékvezető egyszer sem figyelmeztett. Nem is volt rá okuk. Telefon beszéltem a BRSE elnökével, Baran Ádám úrral is, aki megigérte, korrekt módon, hogy utánajár a dolgoknak.

Megegyszer visszautasítok minden vádat és továbbra is úgy gondolom, hogy a cikkben megjelentek hazugságok, amelyek abszolút nem fedik a valóságot.

A bajnoki elődöntő negyedik összecsapását április 10-én szerdán rendezik meg Békéscsabán. Ha a Nyíregyháza ott nyer, akkor döntős, ellenkező esetben ötödik, mindent eldöntő összecsapás következik majd.