A Szeged hazai pályán is legyőzte a Veszprémet

MIKLER Roland
Szeged, 2019. március 17. Stefan Ráfn Sigurmannsson (b2), a Szeged, valamint Blaz Blagotinsek (b) és Mikler Roland (j), a Veszprém játékosai a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém mérkőzésen a szegedi Városi Sportcsarnokban 2019. március 17-én. A címvédő Szeged 25-23-ra győzött. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda NB I vasárnap délutáni csúcsrangadóján a listavezető MOL-Pick Szeged a második Telekom Veszprém csapatát fogadta. A végletekig kiélezett találkozót az őszi meccshez hasonlóan ezúttal is a szegediek bírták jobban, 25-23-as győzelmükkel pedig szinte bebiztosították alapszakaszbeli első helyüket.

A bajnoki tabellán éllovas csongrádiak sokkal kedvezőbb helyzetből várhatták az összecsapást, hiszen vesztett pontok tekintetében hárommal előzték meg a találkozó előtt legnagyobb riválisukat. Ettől függetlenül érezhetően az első pillanattól győzelemre játszott Juan Carlos Pastor együttese, noha két Mikler-bravúrral és egy Nagy László-góllal indult a találkozó.

Bombac és Zsitnyikov révén azonban gyorsan fordítottak a hazaiak, Manaszkov találatával viszont az 5. percben újra döntetlen volt az állás.

Stefan Ráfn Sigurmannsson (b2), a Szeged, valamint Blaz Blagotinsek (b) és Mikler Roland (j), a Veszprém játékosai a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém mérkőzésen a szegedi Városi Sportcsarnokban 2019. március 17-én. A címvédő Szeged 25-23-ra győzött. MTI/Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Onnantól kezdve szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. 6-4-nél, a 15. percben vezetett először kettővel az egyik fél, akkor a Szeged állt jobban, majd egy hatperces gólcsend következett. Ezt végül Mahé találatával a vendégek törték meg, akik 7-7-nél utol is érték a szegedieket, sőt, Nilsson beállóból a vezetést is megszerezte a Veszprémnek. A félidő hajrája megint kiegyenlített játékot hozott, így 10-10-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Bár a második játékrész első gólját is a Veszprém szerezte, Pastor intelmei jobban ültek, mert a Szeged folyamatosan átvette az irányítást, és a 38. percben először a meccs folyamán három gólra növelte az előnyét.

Lékai Máté, a Veszprém (k) és Gaber Matej, a Szeged játékosa (j) a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém mérkőzésen a szegedi Városi Sportcsarnokban 2019. március 17-én. A címvédő Szeged 25-23-ra győzött. MTI/Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Ekkor az egész mérkőzésen ihletett formában védő Mikler tartotta a lelket a vendég csapatban, amelyik a hullámvölgyön túllendülve negyedórával a vége előtt feljött egy gólra,

a 48. percben pedig egyenlített (18-18).

Szűk 10 perccel a vége előtt Tönessen nagy butaságot csinált, egy belemenés után nem adta vissza a labdát a szegedieknek, így két percre kiállították. Ami ennél sokkal nagyobb baj volt David Davis alakulatára nézve, hogy Balogh és Sostaric is betalált, míg Manaszkov hetesét Sego hárította, öt perccel a vége előtt így két gól volt a szegediek előnye. Ilics és Balogh találatai után maradt a különbség, a vendégek edzője ekkor kérte ki utolsó idejét.

Egy szép akció végén Ilicsre jött ki a figura, aki azonban kapufára dobta a ziccert

Menetrendszerűen jött is a szegedi időkérés, majd a gól – másfél perccel a vége előtt hárommal vezetett az éllovas.

Marin Sego, a Szeged kapusa a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém mérkőzésen a szegedi Városi Sportcsarnokban 2019. március 17-én. A címvédő Szeged 25-23-ra győzött. MTI/Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Bár Ilics révén közelebb jött a Veszprém, az ellentámadásból Bánhidi betalált, amivel pontot tett a találkozó végére. A 25-23-as végeredményt Gajic állította be, a Szeged győzelmével gyakorlatilag bebiztosította első helyét a tabellán, így a bajnoki döntő visszavágóját otthon játszhatja majd.

Eredmény, NB I., alapszakasz:
MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 25-23 (10-10)
gólszerzők:
Sostaric 6, Zsitnyikov 4, Sigurmannsson, Bánhidi 3, Bombac, Källman, Balogh Zs. 2-2, Maqueda, Gaber, Canellas 1-1, illetve Ilic, Manaszkov 5-5, Mahé, Nagy L., Gajic 3-3, Lékai, Nilsson 2-2

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője a lefújás után úgy fogalmazott, a felkészülés során elsősorban védekezésben léptek előre.
"Kiváló meccset láthattak ma a szurkolók. Az első félidőben jobban védekeztünk, a második játékrészre elfáradtunk. Az újévben ez volt az első olyan meccsünk, amelyen megmutattuk, mire vagyunk képesek." Hozzátette, szerinte azért játszottak jobban, mert egész héten csak erre a találkozóra készülhettek.

David Davis, a Veszprém vezetőedzője szerint nehéz napokon vannak túl a játékosai: "Nehéz meccs volt a mai, ahogyan az egész hetünk, mert Tatabányán is pályára léptünk. Megpróbáltunk felkészülni, de a Szeged jobb és koncentráltabb volt, jobban hitt a sikerben" – magyarázta.

További eredmény:
Sport36-Komló - Grundfos Tatabánya KC 29-32 (15-14)