Vágólapra másolva!
A szerb válogatott nagyszerű második félidei teljesítményének köszönhetően hétgólos különbséggel legyőzte a szünetben még vezető lengyel csapatot, míg Dánia válogatottja 30-29-re nyert Svédország ellen a Franciaországban zajló női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában.

A nantes-i A csoportban a skandináv csapatok rangadóján remekül kezdtek a svédek (5-1), és bár a dánok hamarosan felzárkóztak, az Érd korábbi balátlövője, Jamina Roberts vezérletével egy gólt megőrzött előnyéből Svédország együttese a szünetig.

A dán Trine Ostergaard ünnepel a svédek ellen szerzett gólja után Forrás: AFP/Loic Venance

Dánia a második felvonás elején vezetett először, de nem tudott ellépni ellenfelétől. A rendkívül izgalmas hajrában Trine Östergaard öt másodperccel a vége előtt a dánoknak szerzett vezetést, majd a Győri Audi ETO KC balátlövője, Anne Mette Hansen szabálytalansága miatt időntúli büntetőhöz jutottak a svédek. Mivel Sandra Toft kivédte Nathalie Hagman lövését, a dánok értékes győzelemmel kezdték a tornát.

Nancyban, a B csoportban Montenegró magabiztosan legyőzte Szlovéniát, a Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic háromszor volt eredményes.

Női Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló:
A csoport (Nantes):
Dánia-Svédország 30-29 (15-16)
Szerbia-Lengyelország 33-26 (13-14)
B csoport (Nancy):
Montenegró-Szlovénia 36-32 (18-12)