Vágólapra másolva!
Az MVLSZ illetékes bizottságai fegyelmi eljárást folytatnak Hosnyánszky Norbert ellen, és az Eger vízilabdázójának játékjogát felfüggesztették. A VLV információi szerint az eljárás alapját az a közösségi oldalon közzétett videó képezi, amely a BVSC-Eger bajnokin készült.

A portál megkereste dr. Deák Pétert, az MVLSZ Fegyelmi Bizottságának elnökét, aki elmondta, hogy folyamatban lévő vizsgálatról nem szoktak részleteket nyilvánosságra hozni, de azt megerősítette,

hogy brutalitás alapján valóban fegyelmi eljárás folyik Hosnyánszky Norbert ellen.

Az egri Hosnyánszky Norbert játékjogát felfüggesztették egrivizilabda.hu

Az eljárás megindult, a játékos közreműködői joga jelenleg fel van függesztve.

Az illetékesek kellően alapos előzetes eljárást folytattak le, videót elemeztek, játékvezetőket hallgattak meg, és minderről az egri klubot is értesítették.

A szövetség versenyszabályzata is lehetőséget ad, sőt, a FINA általános rendelkezései kifejezetten előírják azt, hogy a brutalitás ellen fellépjenek a szakszövetségek a videofelvételek alapján. Szécsi Zoltán, az egri klub ügyvezető elnöke azt mondta a portálnak, hogy reményei szerint nem abba az irányba fog elmenni a sportág, hogy

minden mérkőzést nyolc másik csapat vesz fel videóra, hátha talál ütést vagy ütésnek látszó mozdulatot.

A két játékvezető, illetve az ellenőr megerősítette, hogy Hosnyánszky Norbert mozdulatát lökésnek érzékelték a helyszínen.

VLV