Megnyerte csoportját a BL-ben a Győri ETO

GÖRBICZ Anita
Győr, 2018. október 6. A győri csapat örül a győzelemnek, elöl Görbicz Anita a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoportban játszott Győri Audi ETO KC - Krim Mercator Ljubljana mérkőzés végén a győri Audi Arénában 2018. október 6-án. A mérkőzést a győriek nyerték 39-23-ra. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audi ETO KC kilenc góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton. Újabb sikerükkel a győriek megőrizték százszázalékos mérlegüket a BL-ben, és biztosították, hogy a C csoport első helyéről jutnak a középdöntőbe.

A sérült Tomori Zsuzsannát és Nora Mörköt nélkülöző vendégek remekül kezdtek, már 5-0-ra vezettek, amikor a hetedik percben a szlovén bajnokcsapat megszerezte első gólját. A hazaiak közül négyen is hiányoztak sérülés miatt, ennek ellenére visszakapaszkodtak és felzárkóztak (6-7), miközben a Győr több mint öt percig nem talált be.

Görbicz Anita a két csapat októberi meccsén Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Danyi Gábor vezetőedző időkérése után a csapat rendezte sorait, és tíz percen keresztül nem kapott gólt, a szünetben pedig hattal vezetett (10-16).

A második félidőben is hullámzó volt a játék, a Krim előbb ismét felzárkózott (16-19), majd a címvédő ETO 7-1-es sorozata következett. A tízgólos különbséget végül nem tudta elérni a vendégcsapat, de fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

A szlovénok legeredményesebb játékosa Nina Zulic volt öt góllal.

A győriek - akik a továbbjutásukat már hétfőn biztosították - jövő szombaton a horvát Podravka Koprivnica ellen, hazai pályán zárják a BL csoportkörét.

női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, C csoport:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 23-32 (10-16)
a Győr gólszerzői: Amorim 7, Groot 6, Kristiansen 4, Brattset, Hansen, Görbicz 3-3, Knedlikova, Oftedal 2-2, Puhalák, Bódi 1-1

A csoport állása: 1. Győr 10 pont/5 mérkőzés, 2. Krim Mercator Ljubljana 5/5, 3. Podravka Koprivnica (horvát) 3/4, 4. Thüringer HC (német) 0/4

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.