Vágólapra másolva!
Rendkívüli küldöttgyűlést tartott csütörtökön a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), ahol az új alapszabály elfogadása mellett tisztújításra is sor került, így az elnökség tajává választottak három kiváló korábbi, illetve még jelenleg is aktív játékost: Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót.

Kocsis Máté, a sportágat irányító szervezet elnöke az MKSZ előtt álló megnövekedett mennyiségű feladatok minőségi ellátásának szükségességével indokolta az alapszabály módosítását, amire az elnökség létszámának bővítése miatt volt szükség. Az biztos, hogy az elnök nem a levegőbe beszélt, hiszen Magyarország időközben Szlovákiával közösen elnyerte a 2022-es férfi Európa-bajnokság rendezési jogát, amellett, hogy már korábban biztossá vált, hogy 2019-ben is Budapest adhat otthont a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

"(A 2022-es Eb-vel) nem pusztán egy sporteseményt szeretnénk rendezni, hanem egy olyan társadalmi eseményt, amely bemutatja a szervező országokat és városokat, valamint a sportágat, illetve bemutatja, hogy Magyarország és Szlovákia méltó szervezője tud lenni egy ilyen világeseménynek. Előttünk állnak továbbá a 2019-es FINAL4, a 2019-es női junior Európa-bajnokság, valamint a 2021-es férfi junior világbajnokság szervezési feladatai, amely megkíván egy nagyobb személyi apparátust.

Javaslatot tettünk, hogy három új személlyel bővítsük az elnökségi tagok létszámát, javaslatunk ezen posztokra Görbicz Anita, Kirsner Erika és Nagy László. A három új elnökségi tag egyaránt képes arra, hogy hitelesen tudja népszerűsíteni a sportágat, nagyszerű sportolók, akiknek a segítségére és munkájára feltétlenül szükségünk van. Szervezeti átalakításra is szükség lesz a szövetségben, létrehozzuk az operatív igazgatói tisztséget" – mondta el Kocsis Máté.

A három jelöltet a küldöttgyűlés egyhangú támogatással, ellenszavazat nélkül egyaránt megválasztotta.

Létrejön egy operatív igazgatói poszt, melyre az elnök az eddigi főtitkárt, Novák Andrást fogja jelölni, a végső szót azonban az elnökség fogja kimondani. A főtitkári posztra Horváth Gabriellát javasolja az elnök.