Őrült rohanás végén az FTC hazai pályán is legyőzte német ellenfelét

Érd, 2018. november 4. Hárfa Noémi, az FTC (j) és Maura Visser, az SG BBM játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 33-30-ra legyőzte a német Bietigheim csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap Érden.

Az FTC keretéből ezúttal is a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, valamint Szikora Melinda és a holland Danick Snelder hiányzott sérülés miatt.

A németek kezdtek jobban, majd stabilizálta a védekezését a Ferencváros, de támadásban számos hibát elkövetett, így csak a 21. percben tudott először vezetni (11-10). Elek Az egyik oldalon a litván Kim Naidziniavicius, magyar részről pedig Háfra Noémi lőtt a leghatékonyabban, és mivel az FTC az utolsó hét percben Kovacsics Anikó vezérletével 5-1-es sorozatot produkált, a szünetben már négy góllal elhúzott (17-13).

Hárfa Noémi, az FTC (j) és Maura Visser, az SG BBM játékosa Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második felvonásban egy 4-1-es szériával felzárkózott a Bietigheim (22-20), amely kihasználta, hogy ellenfele játéka mindkét kapu előtt akadozott. Kapusteljesítményben is az FTC fölé nőtt a vendégcsapat, amelyben - ebben az időszakban - senki nem tudott felnőni a remekül játszó Kovacsics Anikó csapatkapitányhoz. Tíz és fél perccel a vége előtt megint a Bietigheim vezetett (26-27), majd a hajrában sérülések miatt többször is állt a játék.

Bíró Blanka második alkalommal védett büntetőt, és az FTC egy 4-0-s sorozattal ismét előnybe került (30-27), majd az izgalmas végjátékban meg tudta őrizni a különbséget.

"A Bietigheim megfordította az elképzeléseinket a meccs elején, és kemény munkára kényszerített minket. Tudtuk, hogy rohanni fognak mint az őrült, de az első félidő végére nagyon elfáradtunk. Összességében nagyot harcoltunk, a lányok az energiájuk végén járnak, nem is értem, hogy tudnak még meccset nyerni BL-szinten. Nagyon sok energiát veszítettünk, de szinte idő sincs regenerálódni. Mélyről ástuk ki magunkat, de a szívünk átvitt ezen a mérkőzésen. Ha valaki ránéz az eredményre, azt hiheti, hogy sima volt, pedig nem" - mondta Elek Gábor vezetőedző a meccs után.

A két együttes két héttel ezelőtt Németországban találkozott egymással, akkor az FTC 28-25-re nyert.

Az FTC jövő vasárnap a román CSM Bucuresti együttesét fogadja Érden.

Eredmény
női Bajnokok Ligája, 4. forduló, D csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim (német) 33-30 (17-13)
----------------------------------------------------------------
A Ferencváros gólszerzői: Kovacsics 15, Háfra 7, Klivinyi 4, Pena 3, Schatzl 2, Márton, Faluvégi 1-1