Vágólapra másolva!
Elkészítették a férfi és a női röplabda Bajnokok Ligája csoportbeosztását pénteken Budapesten.

Az európai szövetség (CEV) honlapjának beszámolója szerint Pallag Ágnes csapata, a francia RC Cannes az olasz Novarát és a fehérorosz Mincsanka Minszket kapta, és ebben a négyesben szerepel majd a lengyel Budowlani Lódz és a francia Mulhouse párharcának győztese is.

Az ugyancsak magyar válogatott Szakmáry Grétát foglalkoztató német SSC Palmberg Schwerin a lengyel Commercecon Lódz mellett két olasz csapatot, az Imoco Coneglianót és a Savino Del Bene Scandiccit kapta.

Szakmáry Gréta (1) és a Schwerin az olasz sztárklubbal, a Coneglianóval is egy csoportba került Forrás: hunvolley.hu

Sándor Renáta és a német Allianz MTV Stuttgart a kvalifikáció utolsó fordulójában az előző idényben döntős román CSM Volei Alba Blaj ellen juthat főtáblára. Amennyiben ez sikerül a jövő szerdai, valamint a november 13-i mérkőzéseken, akkor a címvédő török Vakifbank Isztambullal, a francia Beziers-vel és a bolgár Maritza Plovdivval kerül azonos csoportba.

A férfi Bajnokok Ligájában az elmúlt négy idényben bajnok orosz Zenit Kazany a török Halbank Ankarával, a belga Knack Roeselare-val, valamint a görög PAOK Szaloniki és a német United Volleys Rhein-Main selejtezőjének továbbjutójával találkozik.

A BL-selejtezőkben két magyar csapat szerepelt: a férfi bajnok Vegyész RC Kazincbarcikát a PAOK Szaloniki, a női aranyérmes Swietelsky-Békéscsabai RSE-t a lengyel Budowlani Lódz búcsúztatta az első párharcban.