Társoldalunk:

Elvesztette egyik veséjét a meccsen a magyar kézilabdázó

2018.10.31. 18:54

A Kóka 20 éves kézilabdázója, Szalkai Adrienn a Százhalombatta ellen vívott Pest megyei női kézilabda-bajnokság mérkőzésén súlyosan megsérült, el kellett távolítani az egyik veséjét. Az eset miatt a PMKSZ teljes körű vizsgálatot indított.

„Tisztelt Hozzátartozók, Sporttársak, Sportbarátok, Szurkolók!

Mint ismeretes, sajnos súlyos következménye lett a 2018. október 28-án lejátszott Kóka KSK – Százhalombattai KE Pest megyei női felnőtt mérkőzésen előfordult sérülésnek, az érintett Kóka játékosnak, Szalkai Adrienn-nek az egyik veséjét el kellett távolítani.

Az eset rendkívüli súlyossága miatt a PMKSZ teljes körű vizsgálatot indított a mérkőzésen történtekkel kapcsolatban, melyet a lehető legaprólékosabban szeretnénk tisztázni a teljes magyar és a Pest megyei kézilabdás társadalom egyrészt megnyugtatása, másrészt – ha és amennyiben bebizonyosodik, hogy vannak – a felelősök felkutatása és felelősségre vonása érdekében. Mindezzel remélhetőleg segítve azt, hogy ilyen és ehhez hasonló rémisztő dolgok sportpályán ne történhessenek meg!

A PMKSZ összes munkatársa ezúton is jobbulást, mihamarabbi felépülést kíván Szalkai Adrienn-nek!" - írja Facebook-oldalán a PKMSZ.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a Kóka egyik játékosa, Szilágyi Noémi is, aki szerint a durvaság és erőszak az egész mérkőzésen jelen volt, de, ami a második félidő tizennegyedik percében történt, amellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Szalkai Adrienn szerencsére már jobban van, de nagy valószínűséggel be kell hogy fejezze a kézilabda-pályafutását.