Vágólapra másolva!
Október 24-én, szerdán, egy időben a selejtezők első fordulójával, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) megkezdi a jegyárusítást a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokságra.

Szerdán 11 órától a szövetség hivatalos honlapján keresztül indul meg a jegyértékesítés minden idők legnagyobb Európa-bajnokságára. Ez lesz ugyanis az első torna, melyet három országban - Ausztriában, Norvégiában és Svédországban - rendeznek, most először vesz részt rajta 24 csapat, illetve első ízben rendezik a döntőt egy futballstadionban.

Az október 24-i dátum azért is fontos, mert ezen a napon kezdődnek a selejtezők, azaz, egyelőre "vakon" kell a jegyek után nyúlni, hiszen nem lehet tudni, hogy melyik csapat jut ki (bár, nagy meglepetésekre aligha kell számítani), és azt is csak néhány együttesről lehet tudni, hogy hol fogja játszani a csoport mérkőzéseit - így kijuátsa esetén Dánia Malmöben, Németország Tronhdeimben, Horvátország pedig Grazban léphet pályára.

A magyar válogatottért biztos, hogy ezúttal is nagyon sokan kelnek majd útra Fotó: Hirling Bálint - Origo

A három svédországi helyszínre, azaz Stockholmba, Malmöbe és Göteborgba napi jegyet, míg az ausztriai Bécsbe és Grazba, illetve a norvégiai Trondheimbe csoportra és helyszínre vonatkozó jegyet lehet venni - ez a foci-Eb-k kövesd a csapatod típusú jegyeihez hasonló.

A csoportkör után a középdöntős kört Bécsben (a Stadthalléban), illetve Malmöben és Göteborgban játsszák majd, míg az éremcsatákra a majd' harmincezres stockholmi Tele2 Arénában kerül sor.

A magyar válogatott október 24-én Érden Szlovákia ellen kezdi meg a selejtezőket, ezt követően Padovában Olaszországgal játszik. Jövő áprilisban (10-én és 14-én) előbb idegenben, majd itthon mérkőzik meg Oroszországgal, hogy júniusban Szlovákia (idegenben) és Olaszország (itthon) zárja a kvalifikációs időszakot. A nyolc négy csapatos csoortból az első két-két helyett mellett a négy legjobb harmadik csatlakozhat a három házigazdához és a címvédő Spanyolországhoz.