Vágólapra másolva!
Idén még a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is hibátlan a Szeged kézilabdacsapata, nem úgy a Veszprém, amely már mindkét fronton hibázott, legutóbb például Tatabányán kapott ki David Davis vezetőedző debütálásán. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint a csapategység idén már mostanra kialakult, ezért nem hibázott eddig a Szeged, amely most egyértelmű győzelmi esélyekkel lép pályára a Veszprém elleni, idegenbeli csúcsrangadón vasárnap. Az ősi riválistól érkezett Mirko Alilovic kapus leginkább arra kíváncsi, szegediként hogyan fogadják majd a hazai szurkolók.

„Minden évben ugyanígy kezdünk neki a munkának, csak van, amikor a csapategység nem alakul ki annyira tökéletesen, mint most.

És ennek meg is lett az eredménye" – nyilatkozta a Sport24-nek Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője.

Juan Carlos Pastor szerint megvan a csapategység a Szegednél Forrás: AFP

„Nagyon jó itt lenni ebben az évben, mert most sikerült talán a legjobb startot produkálnunk a klub történetében.

De ez még csak az első másfél hónap, tovább kell dolgozni, mert az utolsó két hónapban kell igazán csúcsformában lennünk, akkor élesedik a harc a kupákért"

– fogalmazott Mirko Alilovic. A MOL-Pick Szeged kapusa az előző szezonban még szenvedő fél volt a Szeged győzelménél, most viszont már örülne ugyanannak az eredménynek.

„Nagyon különleges lesz hét ott töltött év után ellenfélként visszatérni Veszprémbe.

Kíváncsi leszek, milyen lesz kifutni a pályára a veszprémi szurkolók elé, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápoltam. Kemény meccs lesz, küzdeni kell és remélem nyerni fogunk."

Öt BL-meccset vívott eddig a csapat, most viszont egy bajnoki következik, ami akár a Bajnokok Ligájában is megállná a helyét: vasárnap jön a Veszprém-Szeged összecsapás. Tavaly Balogh Zsolték bizonyították, hogy nincs lehetetlen: sikerült már győzniük a Veszprém Arénában, sőt a bajnoki címet is elhódították.

de nem fogunk hátradőlni, hogy ez a mérkőzés sima lesz. Komoly ellenfél mindig a Veszprém" – mondta Balogh Zsolt.

Bár a csapat nagyon egyben van Szegeden, a Veszprém elleni vasárnapi mérkőzés mindenkinek más és más okból lesz érdekes. Jorge Maqueda például az első rangadójára készül. „Az előző évben megnéztem a döntőt, elképesztő volt!

A két legnagyobb csapatról van szó Magyarországon.

Várom a meccset, mert ez a párosítás mindig izgalmas, kemény és küzdelmes. És szerintem meg is van az esélyünk a győzelemre."