Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins 3-0-ra nyert a Toronto Maple Leafs otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, ezzel megszakította a kanadai gárda ötmérkőzéses sikersorozatát.

A vendégeknél tíz nappal agyrázkódását követően tért vissza a kapus Matt Murray, aki 38 védéssel és hibátlan teljesítménnyel tette le névjegyét. A találkozó másik hőse Jevgenyij Malkin volt, aki a Penguins mindhárom találatából kivette a részét, ugyanis két gólja mellett egy gólpasszt is adott. A pontlistát vezető Auston Matthews, a Toronto támadója az idényben először maradt pont nélkül. A ligaelső kanadai csapat eddig minden meccsén legalább három gólt ütött, ezúttal viszont nem tudott betalálni.

Matt Murray megbabonázta a torontói támadókat Forrás: AFP/2018 Getty Images/Claus Andersen

Nincs már százszázalékos gárda a ligában, mivel a New Jersey Devils négy győztes összecsapás után hazai pályán 5-3-ra kikapott a Colorado Avalanche csapatától. A vendégeknél Gabriel Landeskog mesterhármast ért el. A nap másik mesterhármasa Logan Couture nevéhez fűződik, aki a San Jose Sharks együttesét vezette 5-1-es diadalra a vendég Buffalo Sabres ellen.

Nem sikerült igazán jól Corey Crawford visszatérése, ugyanis a Chicago Blackhawks kétszeres All Star-válogatott kapusa tíz hónapos kihagyása után nem tudta győzelemhez segíteni csapatát az Arizona Coyotes ellen. A 33 éves hálóőr, aki agyrázkódása miatt tavaly december 23-án lépett jégre legutóbb, ugyan 30 lövésből 27-et hárított, de a vendégek így is 4-1-re nyertek. A Coyotes ezt megelőző öt meccséből háromszor gólt sem ütött, illetve kettő fölé egyszer sem jutott.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Pittsburgh Penguins 0-3
New Jersey Devils-Colorado Avalanche 3-5
Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 6-3
Tampa Bay Lightning-Detroit Red Wings 3-1
Winnipeg Jets-Vancouver Canucks 4-1
Chicago Blackhawks-Arizona Coyotes 1-4
Edmonton Oilers-Boston Bruins 3-2 - hosszabbítás után
Los Angels Kings-New York Islanders 2-7
San Jose Sharks-Buffalo Sabres 5-1