Vágólapra másolva!
David Davis debütálása nagyszerűen sikerült a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatána kispadján, hiszen a csapat a Bajnokok Ligája címvédő Montpellier otthonában aratott 30-29-es diadalt. A bajnokságban viszont szerdán este meglepő vereséget szenvedett az együttes, a Tatabánya otthonában kapott ki 26-24-re az Építők. A Tatabánya 29 évvel ezelőtt nyert ezt megelőzően a Veszprém ellen. A csapat sportigazgatójával, Gulyás Istvánnal beszélgettünk.

Mekkora presztízsveszteség a Veszprémnek kikapni Tatabányán? A csapat legutóbb 16 éve vesztett pontot olyan magyar NB I-es meccsen, ahol nem a Szeged (2002, Cegléd), és 19 éve kapott ki olyan NB I-es meccsen, ahol szintén nem a Tisza-parti alakulat volt az ellenfél (1999, Dunaferr.)
Nem csináltunk presztízskérdést a vereségből, sajnos az utóbbi mérkőzések sokat kivettek a játékosokból, fáradtabbak, enerváltabbak voltak a megszokottnál.

A Meshkov Brest és a Montpellier elleni BL-csatából szerencsésen jöttünk ki, Tatabányán most nem nekünk kedvezett a végjáték.

Nyilván fájdalmas a dolog, de le kell nyelnünk ezt a keserű pirulát, és felemelt fejjel készülni a vasárnapi, Szeged elleni rangadóra.

A Tatabánya edzője, Vladan Matics a találkozó után azt mondta, nehéz úton jár, de biztos benne, hogy tavasszal oda jut a Veszprém, ahová kell. Ehhez viszont a sok munka mellett türelemre is szükség lesz a szurkolók részéről. Igaza volt?
Teljes mértékben. Tudjuk, hogy nem egyszerű megfelelni az elvárásoknak, és nagy a nyomás a csapaton, de én már most látom a pozitív jeleket.

Biztos vagyok benne, hogy annak a rengeteg munkának, amit a játékosok napról napra beletesznek,

meglesz a hozadéka, ehhez viszont valóban elengedhetetlen némi türelem a drukkerektől. Ha megkapjuk, garantáltan nem okozunk majd csalódást.

Gulyás István is ott volt a 29 évvel ezelőtti tatabányai meccsen

1989. május 26-án a Magyar Népköztársasági Kupa döntőjének első mérkőzésén a Tatabányai Bányász 22-19-re verte a VÁÉV Bramacot. A szerdai összecsapásig ez volt a veszprémiek utolsó veresége Tatabányán. A 29 évvel ezelőtti meccsen Gulyás István is játszott, 1 gólt dobott. A Tatabánya akkori világklasszisa, Marosi László 12 találatig jutott. A két nappal későbbi, veszprémi visszavágón a VÁÉV 28-19-re nyert és kupagyőztes lett.

Mentális, lelki, vagy fizikai okai vannak a hullámzó teljesítményüknek? Hiszen a BL-győztes Montpelliert megverték Franciaországban, de utána - igaz, mindössze 2 nap felkészüléssel - kikaptak Tatabányán. Mi a hullámzás legfőbb oka?
Nem voltam ott Tatabányán, csak tévén keresztül figyeltem a mérkőzést, de onnan egyértelműen az látszott, hogy fizikális problémák voltak. Emellett akadtak olyan szituációk, amelyeket rosszul kezeltünk, háromgólos vezetésünknél két kétperces kiállítást is kaptunk, ez például nem fért bele.

Dolgozunk tovább, jó a hangulat, tudjuk, milyen irányba kell haladnunk.

Gulyás István sportigazgató szerint a veszprémi játékosoknak fizikális problémáik voltak Tatabányán Forrás: handballveszprem.hu

Ezek után képesnek tartja a csapatot egy Szeged elleni győzelemre vasárnap? Hiszen amikor ideiglenesen átvette a csapat vezetését, a breszti BL-meccsen egy végletekig kiélezett küzdelemben tudtak nyerni a Meskov otthonában úgy, hogy előtte szintén kikaptak a BL-ben.
Múlt héten is azt nyilatkoztam, hogy megvan a potenciál a csapatban. Minden edzésen ott vagyok, látom, milyen erővel és micsoda elánnal vetik bele magukat a gyakorlásokba a játékosok, ez alapján egyértelműen

képesnek tartom arra a társaságot, hogy összeszedi magát, és legyőzi a Szegedet.

A tatabányai meccs időkéréseinél jól látszott, hogy Nagy László igyekszik egyfajta vezérszerepet betölteni, de a kispadon ülve ugyancsak sokat beszélt a csapattársainak. Milyen szerepet szánnak neki? Hiszen még azt sem lehet tudni, hogy folyatja-e a sportpályafutását Veszprémben.
Erről nem tudok nyilatkozni, nekem a szakmai dolgokat és a napi ügymeneteket kell segítenem. Annyit viszont mondhatok, amit a gyerekeimnek is említettem a minap:

Laci továbbra is példamutatóan viselkedik pályán belül és kívül egyaránt, igazi vezéregyéniség.

Mindenkivel előfordul, hogy késlekedik a topformája, de amikor a legjobban kell majd, akkor nála is meg fog érkezni, efelől semmi kétségem.