Támadóidő bevezetését sürgetik a kézilabdában

alfred gislason
08 September 2018, Germany, Flensburg: Handball, Bundesliga, SG Flensburg-Handewitt vs THW Kiel, Matchday 4, in the Flens Arena. The Kiel coach Alfred Gislason gestures. Photo: Frank Molter/dpa
Vágólapra másolva!
Alfred Gislason, a német THW Kiel férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a támadóidő bevezetését sürgeti a sportágban.

"Az volt a legjobb időszak, 2010 körül, amikor 60-65 támadást vezethetett egy csapat meccsenként. Manapság már csak 40-45 fér bele, mert a játék nagyon sokat lassult" - idézi a Kieler Nachrichten című lap keddi száma a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes izlandi trénert. A Kiel a német bajnokságban vasárnap 27-21-re legyőzte a HC Erlangen csapatát, amely számos alkalommal késleltette a támadásokat.

"Ez antikézilabda volt. Az emberek többé nem fognak bejönni a csarnokba" - dühöngött Gislason. Közölte, a kosárlabda mintájára be kellene vezetni a támadóidőt a kézilabdában is. A kezdeményezés nem újdonság, sőt a szovjet bajnokságban az ország felbomlása előtt kísérleteztek is vele.

"Az oroszoknál 35 másodperces volt egy támadás. Ha több mint három percig védekezni fogunk, azt antikézilabdának hívják" - mondta az 59 éves edző. Frank Bohmann, a német liga elnök elmondta, megfontolják az ötletet, amit egyébként 2014-ben már a horvátok legendás edzője, Lino Cervar is felvetett.

A THW Kiel az előző idényben csupán ötödik lett a Bundesligában, így 15 év után nem indulhatott a Bajnokok Ligájában.