Parádés röpi-bravúr: a Békéscsaba legyőzte a tavalyi BL-döntőst

A győzelem utáni kötelező szelfi ezúttal sem maradhatott el
Vágólapra másolva!
Az ötszörös magyar bajnok Békéscsaba női röplabda csapata bravúros győzelmet aratott a temesvári felkészülési tornán, ugyanis megverte a tavalyi Bajnokok Ligája-döntős román Alba Blaj együttesét. A klub beszámolója a mérkőzésről.

A temesvári felkészülési torna zárónapján a Bajnokok Ligája tavalyi kiírásának döntőse volt a BRSE ellenfele. Nem illetődött meg a magyar bajnok, hogy világsztárok állnak a háló túloldalán, szívósan küzdve tartották magukat az első játszmában.
Aztán elég volt nehány hiba, melyet könyörtelenül megbüntetett az ellenfél, de így is nagy küzdelemre késztette a magyar csapat Darko Zakocs alakulatát. A hajrában jött az újabb fordulat, a második szettlabdát kihasználva megnyerte a BRSE az első szettet.

Alaposan felpaprikázta mindez a román együttest, amely valóságos szőnyegbombázással reagált az első etap sérelmeire. Cserélt Kormos Mihály, pályára lépett Bodovics Hanna és Fábián Fanny is, de nem csökkent a különbség, egyenlített az Alba Blaj a második felvonás után.

A győzelem utáni kötelező szelfi ezúttal sem maradhatott el Forrás: Facebook/BRSE

A harmadik szettben is szervezetten és nagy akarással játszott a Békéscsaba, a vendégek mesterének időt kellett kérnie. Glemboczki, Mlinar és Szedmák többször állította megoldhatatlan feladat elé nagy nevű ellenfeleit. A hazai publikum meglepetésére megnyerte ezt a játékrészt is a BRSE.

A negyedik szett is remekül indult, nem talált fogást Tálas Zsuzsáékon a BL-ezüstérmes. Hatalmas küzdelem alakult ki, melyből csapatunk taktikus játékkal, nagyszerű egyéni teljesítményekkel győztesen jött ki.

Kormos Mihály értékelése:

Alba Blaj - Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (-24, 15, -23, -25)

BRSE: Tálas, Mlinar, Glemboczki, Perovics, Pekárik, Medics. Csere: Szpin (liberó) , Molcsányi, Szedmák, Bodovics, Fábián, Bodnár. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.