Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC női kézilabdázóinak korábbi sikeredzője, Ambros Martín időt és türelmet kért a csapatépítéshez új klubjánál, az orosz Rosztov-Donnál.

A Győri Audi ETO KC női kézilabdázóinak korábbi sikeredzője, Ambros Martín időt és türelmet kért a csapatépítéshez új klubjánál, az orosz Rosztov-Donnál.

"Sok játékos elhagyta a klubot, és a szakmai stáb is változott. Most

- idézi az európai szövetség honlapja a spanyol mestert, akinek irányításával hat év alatt a Bajnokok Ligájában négyszer, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig ötször nyertek aranyérmet a győriek.

Martín hozzátette, a támadójátékukkal nincs probléma,

védekezésben azonban javulniuk kell.

"Megpróbáljuk nemcsak megállítani az ellenfeleket, hanem labdát szerezni, és lerohanásokból gyors gólokat szerezni. Ez a taktika kihívás a csapatunk számára, és időre van szükségünk ahhoz, hogy jobban elsajátítsuk" - magyarázta.

Ambros Martinnak új csapatot kell építenie a Rosztovnál Forrás: AFP/Harald Tittel

A Rosztov-Don az előző idényben bajnok volt Oroszországban, és története során először bejutott a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe. Ambros Martín kifejtette, nyilvánvalóan mindenki további javulást, előrelépést vár az előző évadhoz képest.

"Először is kicsi, de határozott lépéseket kell tennünk ahhoz, hogy a jövőben lerakhassuk a nagyobb célok alapjait" - vélekedett a vezetőedző.

A bajnokcsapat keretéből Siraba Dembélé, Katarina Bulatovic, Jekatyerina Ilina és Alexandrina Cabral Barbosa távozott,

Ana Paula Rodrigues pedig komoly sérülés miatt továbbra sem játszhat. Érkezett Lois Abbingh és Polina Kuznyecova, de a csapatnak nincs elegendő minőségi védekező játékosa, s ez problémát jelenthet a BL tavaszi hajrájában.

Az orosz csapat a Bajnokok Ligája B csoportjában szerepel, ezért magyar klubbal - a Győrrel vagy a Ferencvárossal - először a negyeddöntőben találkozhat az idény során.