Négy legjobbja nélkül verte a Sopron Basket az Euroligás Prágát

női kosárlabda Euroliga, Sopron, 2017.12.20.
A válogatott Határ Bernadett nagy fegyvere lehet a magyar csapatnak
Vágólapra másolva!
Tavaly azonos csoportba került a női kosárlabda Euroligában a cseh USK Praha és a Sopron Basket, idén viszont elkerülték egymást. Éppen ezért adódott a lehetőség arra, hogy a két csapat öt héttel az Euroliga rajtja előtt edzőmérkőzésen találkozzon Prágában. A Sopron Határ Bernadett 21 pontjával szép győzelmet aratott a cseh fővárosban.

A Prágában pályára lépett a tavaly még a Szekszárdot erősített szlovén Teja Oblak is, míg a Sopron a négy legerősebb játékosa - köztük az amerikai Turner - nélkül nyert a cseh fővárosban.

A magyar csapatnak a második negyed sikerült nagyon jól, a nagyszünetben 17 ponttal vezetett a Sopron.

A második félidőben a USK rendezte sorait, de a magyar bajnokcsapat győzelmét ez sem veszélyeztette. A Sopron Basket magyar válogatott centere, Határ Bernadett 21 pontot szórt. Határnak a felkészülés alatt nagyon jól ment a játék, legutóbb a szlovák Pöstyénnek 30 pontot dobott.

ZVVZ USK Prága - Sopron Basket 66-72 (13-18, 12-24, 22-14, 19-16)

ZVVZ USK Prága: Rezan 23, Hanusova 9/3, Oblak 8, Kat. Elhotova 7, Vyoralova 5\3, Kar. Elhotova 5, Brezinova 5, Romero 4, Brabenova -, Pospisilova -

Sopron Basket: Határ 21, Crvendakic 19/3, Salvadores 18, Fegyverneky 5/3, Bakó 4, Dubei 3/3, Weninger 2, Varga K. -, Czukor -

A soproni csapat egy hét múlva Oroszországba utazik, ahol az UMCC Kupán vesz részt Jekatyerinburgban. A magyar csapat címvédőként érkezik majd meg az Ural mellett fekvő városba.