Az olimpiai bajnok legyőzésével döntős a férfi pólóválogatott

NAGY Viktor; VÁMOS Márton; ERDÉLYI Balázs
Barcelona, 2018. július 22. A magyar válgatott tagjai a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján a negyeddöntőbe jutásért játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen 2018. július 22-én. Szemben Vámos Márton (5), mellette Jansik Dávid (7), Erdélyi Balázs (9), Vogel Soma (13), Nagy Viktor (1). MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az első helyért játszhat a berlini világkupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a szombati elődöntőben 12-11-re legyőzte az olimpiai bajnok szerbeket.

Jól kezdett Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata, amely már az első percben vezetéshez jutott Kovács Gergő jóvoltából. A válasz sem sokat késett azonban: előbb egyenlítettek, majd 3-1-re elhúztak a szerbek. Már 5-2 is volt a javukra, amikor Jansik Szilárd duplájával visszajött a magyar válogatott, a nagyszünet előtt pedig Bátori Bence tette előbb újra szorossá, majd egyenlővé az állást (6-6).

Szerbia legyőzésével jutott döntőbe a magyar válogatott Forrás: MTI/Illyés Tibor

A harmadik játékrészben Pásztor Mátyás második találatával visszavette a vezetést a magyar csapat, egy újabb Bátori-bombával 8-7, majd Mezei Tamás centergóljával 9-8 lett ide, de még az utolsó pihenő előtt egyenlítettek a szerbek (9-9).

A befejező nyolc perc szerb találattal indult, utána viszont előbb Kovács alakította 10-10-re az állást, majd a balkezes Zalánki Gergő vette be kétszer is a rivális kapuját, és bár szépíteni még tudott a délszláv együttes, egyenlíteni már nem, így 12-11-es nagyszerű magyar győzelemmel zárult az elődöntő.

A vasárnapi fináléban a magyarok azzal az ausztrál csapattal találkoznak, amely ötméteresekkel győzte le a házigazda németeket. A két válogatott a csoportkör szerdai nyitófordulójában találkozott egymással, a magyarok akkor 9-8-ra győztek.

Eredmény, elődöntő
Magyarország-Szerbia 12-11 (1-3, 5-3, 3-3, 3-2)
-----------------------------------------------
A magyar csapat gólszerzői: Bátori 3, Jansik Sz., Pásztor, Zalánki, Kovács 2-2, Mezei 1