Vízilabda-BL: a Szolnok a címvédővel került egy csoportba

nagy viktor, vízilabda
Szolnok, 2018. május 23. A ferencvárosi kapus, Gárdonyi András véd a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A 2017-es győztes Szolnoki Dózsa a címvédő görög Olimpiakosszal és a 2016-ban első horvát Jug Dubrovnikkal is egy csoportba került a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján, amelynek sorsolását szerdán tartották Barcelonában. A ZF-Eger ellenfelei között az olasz Pro Recco és a szerb Crvena Zvezda is ott lesz, míg a magyar bajnok FTC-nek két selejtezőkört kell sikerrel vennie a csoportkörbe kerüléshez.

Az európai szövetség (LEN) közleménye szerint az első selejtezőkör mérkőzéseire jövő hétvégén kerül sor Brassóban és Strasbourgban, majd következik a második selejtezőkör, amelyben már az FTC is érdekelt lesz. Ha a ferencvárosi együttes ezt, valamint az utána következő kört is sikerrel teljesíti, akkor főtáblára jut.

Nagy Viktor és a Szolnoki Dózsa két korábbi győztessel is összekerült a vízilabad-BL csoportkörében Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A második selejtezőkör meccseire szeptember 28-30. között, az utolsó kör oda-visszavágós találkozóira pedig október 6-án és 10-én kerül sor. A harmadik körben búcsúzó csapatok az Eurokupában folytatják.
A csoportkör első fordulóját október 17-én rendezik, az A csoportban a ZF-Eger a spanyol Barcelonetához látogat, míg a Szolnok hazai medencében kezd egy selejtezőből feljutó együttes ellen.
A nyolcas döntőt jövő június 6. és 8. között rendezik Hannoverben.

Férfi vízilabda BL, csoportok:

A csoport:
ZF-Eger
Pro Recco (olasz)
egy selejtezőből bejutó csapat
Steaua Bucuresti (román)
Crvena zvezda (szerb)
CNA Barceloneta (spanyol)
Dinamo Moszkva (orosz)
egy selejtezőből bejutó csapat

B csoport:
Szolnoki Dózsa
egy selejtezőből bejutó csapat
Olimpiakosz (görög)
Spandau 04 (német)
Mladost Zagreb (horvát)
egy selejtezőből bejutó csapat
Jug Dubrovnik (horvát)
Waspo Hannover (német)