Märcz Tamás: Ez volt a legjobb meccsünk az Eb-n

NAGY Viktor
Nagy Viktor (középen), mögötte Mezei Tamás a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az 5-8. helyért játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés végén
Vágólapra másolva!
Egyértelmű javulást lát a magyar férfi vízilabda-válogatott játékában a szövetségi kapitány. Märcz Tamás szerint nem volt ugyan tökéletes a játék Montenegró ellen a 7-6-os magyar vereséggel véget ért helyosztón, de mindenképp előrelépés történt az eddigiekhez képest.

„Az nem tesz boldoggá, hogy talán a torna legjobb mérkőzését játszottuk, hiszen nem sikerült győzni Montenegró ellen.

Azért nem is kértem időt sokáig, mert úgy éreztem, hogy daráljuk őket, ennek ellenére ők lőtték be az emberelőnyt és a szabaddobást is az első negyedben.”

Hetedik helyért játszhatnak Nagy Viktorék Forrás: MTI/Illyés Tibor

A kapitány a bíráskodást leszámítva elégedetten nyilatkozott a láttottakról. „A negyedik negyedben szóltam a játékvezetőnek, hogy 11-6 a kiállítások aránya, onnantól felhozták 13-9-re. Nem nagyon számítottunk arra, hogy nekünk fognak fújni. Volt nálunk két-három olyan lehetőség, amikor be lehetett volna rakni a labdát centerbe, ennek ellenére belelőttünk, ezeket vissza kell majd nézni. Kemény meccs volt, Montenegró nagyon jó csapat, összeszedettek, profi játékosaik vannak.

Mi is most tényleg a legelejétől koncentráltak voltunk, az elvárásaimnak megfelelően játszottak.

Voltak persze hibák, de ezek velejárói a játéknak. Sokat javultunk, nem lett tökéletes, örülök, hogy ilyen keményen álltak hozzá a játékosok a meccshez, de mindenképp fel kell pörögni az utolsó mérkőzésre, mert győzelemmel szeretném zárni ezt az Eb-t.”

Märcz Tamás győzelemmel búcsúzna az Eb-től Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton a hetedik helyért játszik Oroszországgal.