A női pólósok kapitánya szerint mindenkit képesek megverni

BÍRÓ Attila
Barcelona, 2018. július 23. Bíró Attila, a győztes magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a negyeddöntőbe jutásért játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés végén 2018. július 23-án. Elődöntős lett a címvédő magyar női válogatott, miután 10-9-re legyőzte az olasz csapatot. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Reklamálás miatt kiállították a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát az olaszok elleni Eb-negyeddöntőn. Bíró Attila így csak a lelátóról nézheti meg csapata elődöntőjét, de a barcelonai torna helyszínén azt mondta, nélküle is tudnak nyerni a lányok.

Ahogyan arra korábban számítani lehetett, a játékvezetés az olaszokkal volt. „A 7-1-es kontramutató, a 13-5-ös fór durva, ezt nehezen emésztem meg, ezzel együtt nyilván örülök.

– értékelte a végeredményt a kapitány.

Kiállításával kapcsolatban azt mondta, nem tart attól, hogy megérezné a válogatott a hiányát a medence szélén. „Nyilván bosszant, de így is tudunk nyerni. A lányok mindent tudnak, van egy meghosszabbított kezem a vízben, illetve kettő is, Keszthelyi Rita és Szűcs Gabi, tudják, hogy mit kell csinálni. Valószínűleg a hollandokkal játszunk majd az elődöntőben,

ugyanilyen nehéz lesz, csak más aspektusból, de mindenkit képesek vagyunk megverni.”

Bíró Attilát reklamálás miatt kiállították Forrás: MTI/Illyés Tibor

Beszélt arról is, hogy közvetlenül a meccs után dolgozik benne az adrenalin. „Egy-két óra múlva tudok majd mosolyogni is. Örülök, hogy a csapatmunka mellett voltak olyan egyéni teljesítmények, amik tovább lökdösik az eredményeinket.” Az izgalmas végjáték alatt már a büntetőpárbajon járt az esze. „Az utolsó egy percben néha odanéztem, néha nem, azon gondolkodtam, hogy az ötösöket hogy fogjuk lőni, de hálistennek Edina megelőzte ezt azzal az egy védéssel.

Fáradt vagyok, hogy mennyire, az majd szerdán elválik.”

A magyar női vízilabda-válogatott elődöntője szerdán délután ötkor kezdődik, a hollandokkal játszunk majd.