Bíró Attila: Nem nekünk fognak fújni az olaszok elleni meccsen

BÍRÓ Attila
Bíró Attila csapata megnyert mérkőzésen vesztett pontokat a Világligában
Vágólapra másolva!
Színészkedéssel, verekedéssel teli negyeddöntőre számít az olaszok ellen a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a barcelonai Eb-n. Bíró Attila a csapat szállodájában tartott tájékoztatón az Origónak elmondta, plusz nehézség, hogy az olaszok nemcsak mediterrán stílusban játszanak, de a sportdiplomáciájuk is nagyon erős.

Egy nap pihenő után hétfőn már a négy közé jutás a tét a magyar női vízilabda-válogatottnak a barcelonai Európa-bajnokságon. Bíró Attila a vasárnap reggeli edzés után elmondta, nehéz meccsre számít.

A kérdés, hogy a bírók hogyan tolerálják ezt, a mi lányaink nincsenek hozzászokva. Két hete Rotterdamban játszottunk velük, a fiatal játékosaink addig nem tapasztaltak ennyi ütést, rúgást, csípést, karmolást. A csapat becsületére legyen mondva, hogy miután felemeltem a hangomat, akkor beleálltak ebbe a stílusba, megfordították a meccset és végül döntetlenre hoztuk.

Fontos, hogy mennyire tudunk majd higgadtak maradni elől, hiszen annak a meccsnek nem volt komoly tétje."

Bíró Attila szerint a bírók nem a magyarokat fogják segíteni Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bíró Attila biztos benne, hogy az olaszok a medencén kívülről is kapnak majd támogatást, hiszen sportdiplomáciában nagyon erősek. "Játszottam Olaszországban, játszottunk ellenük is, tudom, hogy ugyanaz lesz, mint ami két éve az Eb-n volt, amikor az elődöntőben találkoztunk velük.

Meg fogják kapni azokat a lehetőségeket, amiket ha kivédekezünk, akkor nem lesz probléma, de az biztos, hogy nem nekünk fognak segíteni a játékvezetők."

Bíró Attila együttese edzőmeccs-jelegű mérkőzésen ütötte ki a törököket Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szövetségi kapitány szerint az olaszok előnye, hogy összeszokottabb a csapatuk, a miénknél viszont folyamatos a fejlődés, és sok a potenciál az együttesben. "Bízom benne, hogy Keszthelyi Rita mellé felnő két-három olyan ember, akik komoly támogatást tudnak adni az egész csapatnak.

Ennek ellenére többet várok tőle, volt két olyan meccse, amin nem úgy játszott, ahogy elvártam tőle. Benne van a gól és a lehetőség, hogy vezéregyéniség legyen, nem tudom, mennyire zavarja a sérülése és a maszkja."

A magyar női vízilabda-válogatott július 23-án, hétfőn 18.30-tól játszik negyeddöntőt Olaszországgal a barcelonai Európa-bajnokságon.