Vágólapra másolva!
A Barcelonában zajló kontinensviadalon is fontos szerep hárul a kapus Gangl Edinára, aki a 2016-os belgrádi Európa-bajnokságon győztes magyar női vízilabda-válogatott egyik legjobbja volt.

"Az a legjobb, ha az ember már az elején elkapja a fonalat, de én úgy érzem, a spanyol mérkőzés után van, és kell is, hogy legyen egy kis hiányérzetem" - mondta az MTI-nek a házigazdáktól elszenvedett szombati vereségről az UVSE hálóőre.

Most fel kell építenem magam, és fokozatosan egyre jobb teljesítményt kell nyújtanom!"

Gangl Edina szívesen lecsitítja a színészkedőket Forrás: Gangl Edina Facebook

Megjegyezte, a két évvel ezelőtti szerbiai siker egyik kulcsa talán a könnyedség volt: "Egyszerűen jött, csak mentem és nem foglalkoztam semmivel. Most is megpróbálok kicsit így hozzáállni,

ez egy fiatal csapat, nincs az a hatalmas eredménykényszer, még akkor sem, ha belül mindenki érzi, hogy jó lenne minél szebb eredményt elérni.

Próbálok nyugodtan és lazán hozzáállni a dolgokhoz, és remélem, valami jó sül majd ki a végén ebből."

A magyar válogatott Európa-bajnok kapusa a csapat oszlopos tagja Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 28 éves játékos részletesen beszélt a kapusok külön felkészüléséről, mint mondta, egyre komplexebb statisztikákat és videoelemzéseket kapnak a riválisokról, ami ugyan sokat segít nekik, ugyanakkor van némi hátulütője is.

Az olimpián minden mérkőzés előtt több mint másfél órát videóztam, egyszerűen túl sok információ volt a fejemben, és kicsit elment az improvizatív készségem"

- fogalmazott Gangl Edina, hozzátéve: most a megfelelő egyensúlyt keresi ezen a téren.

"A videósunk összevág nekünk névre vagy sapkaszámra szólóan egy anyagot, most úgy csinálom, hogy mielőtt rákattintok az adott játékosra,

először fejben végiggondolom azt, amire emlékszem, majd jöhet a videó, valamint egy lőtábla elemzése,

amiből kiderül, hogy bizonyos szituációkban lő, vagy ejt, mennyit hibázik" - árulta el.

Próbál nem túlkészülni az ellenfelekből Fotó: Szabó Gábor - Origo

A kiváló kapus hozzáfűzte, egyik személyes mumusa az olasz Arianna Garibotti, aki ugyan nem sok gólt szerzett ellene, de rendkívül kellemetlen lövései vannak.
"Persze azért vele szemben is több párharcot megnyertem már..." - tette hozzá a magyar kapus, aki ha választhatna, akkor az olaszokkal játszana a nyolc között, ráadásul szeret védeni a mediterrán csapatok ellen.
"Ugyan a spanyol meccsen ez nem jött, de

- fogalmazott.

Bíró Attila címvédő együttese a nyitófordulóban 13-9-re kapott ki a házigazdáktól, majd két papírforma győzelmet aratott Törökország (32-5) és Szerbia (23-6) felett. Csütörtökön a legutóbbi olimpián és világbajnokságon egyaránt bronzérmes orosz, szombaton pedig a német válogatott következik. A negyeddöntőbe az első négy csapat jut.