Vágólapra másolva!
Münchenben, a FIBA központjában csütörtökön délelőtt megtartották a női kosárlabda Euroliga 2018-19-es szezonjának a sorsolását. Az előző szezon ezüstérmese, a Sopron Basket a két csoport közül a nehezebbe került. A hét ellenfél között két török csapat van, de legalább az előző kiírás győztesét, az orosz Jekatyerinburgot sikerült elkerülni.

A Sopron Basket ellenfelei a B-csoportban:

Dinamo Kurszk (orosz)
Fenerbahce (török)
Avenida Salamanca (spanyol)
Hatay (török)
Carolo Basket (francia)
A Krakkó (lengyel) - Olimpiakosz (görög) selejtező győztese
A TTT Riga (lett) - Velence (olasz) selejtező győztese

Az előző szezonban a Sopron Basket ugyancsak egy csoportban szerepelt a Kurszk csapatával, a Fenerbahce ellen pedig egy máig feledhetetlen negyeddöntőben jutott tovább a négyes fináléba.

Az idegenbeli meccsek közül utazás szempontjából a Hatay elleni mérkőzés lesz a legrázósabb, mert a szír határ mellett fekvő kisvárosba kell elutazni.

Ide:

A kurszki utazással az előző szezonban alaposan megszenvedett a Sopron, mert a kurszki repülőtér lezárása miatt Moszkvából vonattal kellett menniük.

Elmondható tehát, hogy a magyar bajnok a nehezebb csoportba került, a másik nyolcasból az USK Prága és az olasz Schio is kellemesebb ellenfél lett volna.

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője a következőket nyilatkozta:

A magyar bajnoki ezüstérmes Szekszárdnak a francia Lille együttese ellen kell selejtezőt játszania. Amennyiben a Szekszárd túljut a Lille csapatán akkor az A-csoportba kerül, amely a következő:

Jekatyerinburg (orosz)
USK Prága (cseh)
Bourges (francia)
Schio (olasz)
Castors Braine (belga)
A Nagyezsda (orosz) - Cukorova (török) selejtező győztese
A Lille (francia) - Szekszárd selejtező győztese.