A horvát férfi röplabda-válogatott Kazincbarcikán is nyerni tudott

Magyarország-Horvátország, férfi röplabda, 2018.05.30.
Ezúttal is nagyon küzdött Bodgan Tanase csapata, a pontszerzéshez viszont ez is kevésnek bizonyult
Vágólapra másolva!
Az Ezüst Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában a sereghajtó magyar férfi röplabda-válogatott az éllovas Horvátországot fogadta. Bár Bogdan Tanase együttese ezúttal nagyobb harcra kényszerítete esélyesebb riválisát, mint néhány nappal korábban Splitben, a végeredmény ugyanúgy 3-0 lett déli szomszédjaink javára.

Bár a mérkőzés első pontját a horvátok szerezték, utána sorozatban négy eredményes magyar akció következett, így nagyszerű kezdéssel 4-1-re megléptünk. A folytatásban a rutinos vendégek főként nagyszerű szervajátékuknak köszönhetően visszakapaszkodtak és 6-6-nál utolérték Bogdan Tanase együttesét, 8-7-nél pedig sajnos a vezetést is átvették.

Ezúttal is nagyon küzdött Bodgan Tanase csapata, a pontszerzéshez viszont ez is kevésnek bizonyult Forrás: Csudai Sándor - Origo

Ennek ellenére egyértelműen bátrabban játszott a magyar csapat, mint bő másfél héttel korábban Splitben, 15-12-nél azonban a magyar szövetségi kapitány kikérte első idejét. A háromgólos hátrányból ennek ellenére nem igazán sikerült faragni, sőt, amikor a horvátok 20-nál jártak, mi csak 14-nél. A szettet végül 25-17-re nyerte a csoport favoritja.

A második játszma Szabó Alpár pontjával indult, a horvátok viszont ezúttal nem aludtak bele a játszmába és gyorsan fordítottak.

Meglépni azonban nem hagytuk őket, az egyenlítés azonban csak nem akart összejönni. Egészen 14-14-ig, akkor ugyanis Nagy József révén utolértük a vendégeket, 20 pontig mégis ők jutottak el először, 20-17-nél. Újabb magyar időkérés következett, majd néhány rossz nyitás a részünkről, a horvátok lendülete viszont kitartott, így a második játszma is az övék lett, 25-19-es különbséggel.

A harmadik szett elején felváltva szerezték a pontokat a csapatok, de az adok-kapokból sajnos ezúttal sem mi jöttünk ki jobb, a horvátok 2-3 góllal mindig előrébb jártak, mint mi. 9-8-nál azonban Keen Cameron hatalmas szervájára nem volt ellenszer, így újra döntetlent mutatott az eredményjelző, a vendég szövetségi kapitány magához is rendelte a játékosait.

Bogdan Tanase együttese ezúttal nagyobb harcra kényszerítete a horvát csapatot Forrás: Csudai Sándor - Origo

Úgy tűnt, hatottak az intelmek, hiszen 14-11-re megléptek a vendégek, a lelkes közönség által támogatott magyar csapat viszont utolsó erejéig próbált küzdeni. Horvátország azonban igazolta, miért vezeti veretlenül a csoportot, nagyszerű megoldásokkal és remek befejezésekkel 20-14-re meglépett. Bár a folytatásban néhány szép magyar megmozdulást is láthatott a publikum, végül 25-18-ra a harmadik szettet is behúzta a horvát alakulat, amely így 3-0-ra nyerte a mérkőzést.