Vágólapra másolva!
A szakember az MVLSZ honlapjának adott, kedden közzétett interjúban beszélt arról, hogy szeptember végétől nem folytatja az elnöki munkát.

Addig természetesen ellátom a teendőket. Ezért az MVLSZ elnökségének a legközelebbi ülésen javasolni fogom, hogy hívjon össze rendkívüli elnökválasztó közgyűlést" - fogalmazott a válogatottal szövetségi kapitányként korábban három olimpiai aranyérmet begyűjtő Kemény Dénes, aki 2012 decembere óta vezeti a szövetséget.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Már csak szeptember végéig Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szakember nem indokolta távozását.

Kemény Dénest 2012. december 16-án választotta elnökévé az MVLSZ, majd 2016-ban megerősítették posztján, további négy évre. Az elmúlt öt és fél évben a férfi vízilabda-válogatott világbajnoki címet (2013) és vb-ezüstöt (2017), valamint Európa-bajnoki ezüstöt (2014) és bronzot (2016) nyert, a női pedig vb-harmadik (2013), kontinensbajnok (2016) és Eb-bronzérmes (2014) lett, s klubszinten is voltak magyar sikerek.

Az Origónak a tavalyi, budapesti vizes világbajnokság előtt adott interjújában fél mondatban azt nyilatkozta, elnökként sok mindenben meg van kötve a keze.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a két alelnök, Molnár Tamás és Vári Attila közül utóbbi lesz az egykori szövetségi kapitány utódja. Vári Attila Kemény Dénes válogatottjával 2000-ben és 2004-ben nyert olimpiát.