Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Linamar - Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a következő szezonban is a Kormos Mihály-Leiszt Máté páros irányítja tovább a szakmai munkát.

Az utolsó bajnoki mérkőzés után megindultak a találgatások, hogy ki irányítja majd az utóbbi évek sikercsapatát a 2018/2019-es szezonban. Szerte Európából számos önéletrajz érkezett a békéscsabai klubvezetéshez. Baran Ádám elnök végül a Kormos Mihály-Leiszt Máté párossal kezdte meg a tárgyalásokat, melyek néhány napot követően eredményre vezettek.

– mondta Kormos Mihály szakmai igazgató. - Nem lesz egyszerű idény, hiszen minden extra-ligás egyesület óriási energiákat mozgósít, hogy eredményes legyen a következő szezonban, és nem csak belföldön kell sikereket elérni, hanem a nemzetközi szinten is. Ehhez minden feltételt megteremt Baran Ádám elnökünk, ahogy az elmúlt pár esztendőben."

Munkáját edzőként Leiszt Máté segíti, akivel hosszú távon számolnak Békéscsabán.

Nagyon örülök, hogy folytathatjuk a megkezdett munkát, úgy érzem Kormos Mihállyal nagyon jól megértjük egymást emberileg és szakmailag egyaránt, így kiválóan tudunk együtt dolgozni. Érzem a bizalmat, ezért is írtam alá két éves megállapodást. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a sikertörténet folytatódjon - mondta Leiszt Máté.

A békéscsabai játékosok aranyszelfije a bajnoki döntőt követően Fotó: Hirling Bálint - Origo

Baran Ádám klubelnök úgy érzi, a frissen kinevezett szakmai stáb garancia a további jó szereplésre.

„Kormos Mihály neve összeforr a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülettel, szakmai és emberi kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek, Leiszt Máté pedig a legtehetségesebb fiatal magyar edző, aki véleményem szerint később nemzetközi porondon is sikeres vezetőedző lehet. Jó volt látni, hogy a szintén maradó Antonio Ferrari statisztikussal kiegészülve, milyen szépen és hatékonyan dolgoztak együtt.

Olyan szakemberekben gondolkoztunk, akik ismerik a legfejlettebb nemzetközi trendeket, nyelveket beszélnek, és jelentős tapasztalattal bírnak. Ez a stáb garancia a magas szintű szakmai munkára és a jó eredményekre" – mondta bizakodva Baran Ádám klubelnök.

Leiszt Máté és Kormos Mihály felenek a szakmai munkáért Békéscsabán Forrás: Kuti István/Linamar - Békéscsabai Röplabda Sportegyesület

Kormos Mihályt - aki 2014-ben és 2015-ben is bajnoki címre vezette a viharsarkiakat - márciusban, a Nyíregyházával szemben elveszített Magyar Kupa-döntő után nevezték ki vezetőedzőnek az olasz Alberto Salomoni helyére.

Szintén a BRSE-hez kapcsolódó hír, hogy a több játéklehetőség reményében távozik a klubtól Ludmán Réka, Petrenkó Brigitta, Petőváry Panni.