Vágólapra másolva!
Vasárnap 15 órakor rendezik a K&H férfi kézilabdaliga döntőjének visszavágóját. A Telekom Veszprém az első meccsen négygólos vereséget szenvedett (32-28) a MOL-Pick Szegedtől, de Ljubomir Vranjes vezetőedző szerint hazai pályán nem lehetetlen a fordítás.

Négygólos hátrányból várja a magyar bajnoki döntő visszavágóját a Veszprém, amely önmagához képest haloványan játszott az első meccsen. A Szeged korán háromgólos előnybe került, az első veszprémi gólra öt percet kellett várni. A gól ébresztően hatott a csapatra, mert néhány perc leforgása után már csak egy gól volt a különbség. Ez állandósult is a félidő hátralevő részére, de Gajic kiállítása miatt a szegediek három góllal megléptek a szünetre.

A Szeged 32:28-ra megnyerte az első meccset Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidőben a Veszprém rengeteg hibával játszott, sorra adta el a labdákat, amit persze a Szeged ki is használt.

Volt olyan periódusa a meccsnek, amikor hat gól volt a különbség, ezen tudott kozmetikázni a Veszprém az utolsó percekben, és lett végül 32:28 a vége.

A Veszprém vezetőedzője, Vranjes megérdemeltnek nevezte ellenfelük győzelmét, illetve megjegyezte, nagy nyomást helyeztek rájuk a szegedi játékosok és a szurkolók. „Marin Sego nagyon jól védett, a Szeged nyerhetett volna akár héttel vagy kettővel is.

Nem lehetetlen, ahhoz azonban, hogy sikerüljön, az alábbi kimenetelek közül az egyiknek teljesülnie kell:

  • A Veszprém legalább 5 gólos győzelmet arat.
  • A Szeged 28-nál kevesebb gólt szerez, és a Veszprém legalább 4 gólos győzelmet arat.
  • A találkozó végeredménye 32:28 lesz a Veszprém javára. Ebben az esetben egyből hétméteresek következnek, amelynek végén a Veszprém diadalmaskodni tud
Vranjes megérdemeltnek nevezte a szegedi sikert Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Azt gondolom, hogy sokkal jobban tudunk játszani, mint tettük azt Szegeden. Visszanéztük a mérkőzést, kielemeztük, és egy új meccsre készülünk. Négy góllal vagyunk lemaradva a félidőben, és hazai pályán kell ledolgoznunk a hátrányt. A kulcsszó itt a hazai pálya.

Természetesen megvannak a taktikáink, és használni is szeretnénk azokat a pályán. Sem a Szeged, sem pedig mi nem nagyon tudunk újat mutatni, hiszen jól ismeri egymást a két együttes. Szívvel és 100 százalékos hozzáállással fogunk játszani vasárnap” - idézte a veszprémiek honlapja a bizakodó Vranjest.

A játékosok is azt mondták, hogy képesek megfordítani a párharcot, de az biztos, hogy a Szeged nem fogja könnyen adni magát, és

négygólos előnyről nem akarja majd elszalasztani az alkalmat, hogy harmadszor is bajnok legyen.

A Szegednél mindenki egészséges Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Szegednél a hét eleje a pihenésről szólt, Juan Carlos Pastor edző szerdától tartott edzéseket.

A játékosokkal minden rendben, mindenki egészséges és bevethető.

Ugyanez nem mondható el a veszprémiekről. A kéztörést szenvedett Lékait nagy kockázat lenne játszatni, rajta kívül Nilsson és Accambray sincs bevethető állapotban.

A magyar bajnoki döntő visszavágója 15 órakor kezdődik, a meccset élőben közvetíti az M4 Sport.