Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged sikerével véget ért férfi kézilabda bajnoki döntő után a nyilatkozatok tökéletesen leképezték a résztvevők lelki állapotát. Mígy a szegediek elégedetten nyugtázták az évtizedes sikert, addig a saját közönsége által kifütyült hazai szakvezető, Ljubomir Vranjes nem palástolta csalódottságát.

„Egy álmom vált valóra, nagyon-nagyon boldog vagyok. Nagyon jól kezdtünk, nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb belefáradunk, de nem foglalkoztunk ezzel.

– mondta a mérkőzés szegedi hőse, Bodó Richárd, mielőtt elindult volna egy nagyot bulizni.

Bodó Richárdnak (labdával) nagyon sokat köszönhetnek a szegedi drukkerek Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Öt éve, amikor idejöttünk, ez volt a célunk, hogy megszakítsuk a veszprémi diadalokat. Nagyon sok munka van ebben a sikerben – mondta Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője. – A döntőben tudtunk jobbak lenni, mint a Veszprém, ezen a két meccsen mi tudtunk többet hozzá tenni."

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont nem tudtunk gólt lőni, nagyon rosszul néztek ki a támadásaink. Amikor a veszprémiek visszajöttek a meccsbe, szenvedtünk, de a hajrában jó döntéseket hoztunk és elhittük, hogy meg tudjuk csinálni" - fogalmazott a spanyol tréner.

Jól játszottunk itt is, de a második félidőben nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, kicsit félve jöttünk ki. De ez most már egyáltalán nem érdekel bennünket, csak az számít, hogy bajnokok lettünk" – mondta az egész szezonban remekül játszó szegedi beálló, Bánhidi Bence.

„Szörnyen kezdtünk, pont azt csináltuk, amit nem akartunk. Visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, megvolt az esélyünk, de a Szeged nagyon jól harcolt, így hiába nyertük meg a meccset, a bajnokságot nem sikerült.

Ljubomir Vranjes első veszprémi szezonja nem úgy sikerült, ahogy azt ő és a szurkolók várták Forrás: MTI/EPA/Focke Strangmann

Nem elég, amit nyertünk (csak a Magyar Kupát nyerte meg a csapat - a szerk.),

Hét meccset veszítettünk el, ami nem sok, ha elengedhető meccsekről van szó, de nagyon fájó, ha ezek fontos mérkőzések. Azért kezdtem ezt a munkát tavaly nyáron, hogy megváltoztassam a csapatot, sok az idős játékos, év közben sok volt a sérültünk, ez a munka mindig időbe telik.

– mondta a láthatóan feszült veszprémi vezetőedző, Ljubomir Vranjes.

Nagy László csapatkapitány emlékeztetett, hogy a Szeged az elmúlt években egyre közelebb került hozzájuk.

"Az első meccsen végig futottunk az eredmény után, a visszavágón jó kezdést akartunk produkálni, de nem sikerült, hiszen elléptek a vendégek. A folytatásban felzárkóztunk, de az utolsó tíz percben nem tudtuk azt nyújtani, amit korábban. Mélységesen csalódott vagyok" - mondta a tapasztalt jobbátlövő.

Hozzátette, nem voltak kimondottan jó mérkőzései az idényben, de a két sérülés nem jött jól számára.