Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott játékosa, Szakmáry Gréta első légiós idénye aligha sikerülhetett volna jobban: német bajnokságot és Szuperkupát nyert a Schwerin csapatával, a CEV Kupában pedig az elődöntőig menetelt az együttessel. A klubidény végeztével hazatért és készül a válogatottak Európa Ligájára. A kiváló ütő a Magyar Röplabda Szövetségnek adott interjúban az elmúlt és az előtte álló időszakról is beszél.

A Schwerin némi meglepetésre a bajnoki döntőben három meccs alatt lerendezte az alapszakasz-győztes Stuttgartot (Sándor Renáta együttesét), az első mérkőzés legjobbjának Szakmáryt választották, egyértelmű tehát, hogy húzóembere lett a bajnokcsapatnak. De hogy sikerült ilyen jól a beilleszkedése?

„A kezdőből szinte mindegyik csapattársam német válogatott. Minden edzésen, meccsen bizonyítani akartam, megmutatni, hogy nem véletlenül igazoltak le.

Kőkeményen dolgoztam, hónapról-hónapra jobb akartam lenni, s végül az elődöntőben, majd a döntőben sikerült is a lehető legtöbbet kihozni magamból.

A Stuttgart elleni finálét idegenben kezdtük, és drámai körülmények között 3-2-re nyertünk, az ötödik játszmában 12-9-ről fordítottunk, elvettük a pályaelőnyt, s innen már éreztük, meg tudjuk csinálni. Ezen a meccsen, az elsőn, én lettem az MVP, a legértékesebb játékos, ez külön öröm volt számomra."

Szakmáry Gréta első németországi idénye remekül sikerült Forrás: hunvolley.hu

Persze ennyivel nem elégszik meg, célja a folyamatos fejlődés:

Azonban a következő szezon előtt még vár rá egy Európa Liga a magyar válogatott színeiben:
„Nagyon örülök, hogy egy ismert szakember tért vissza hozzánk Jan De Brandt személyében. A 2019-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra is figyelve idén is a megfelelő komolysággal készülünk, igyekszünk egy még erősebb, ütőképesebb csapattá formálódni az Európa Liga-sorozat alatt.

Vártam már, hogy újra a válogatottnál legyek, a régi társakkal találkozhassak, s örülök a fiatal játékosok érkezésének is, remélem, szép sikereket érünk el együtt! Továbbá bízom benne, hogy az Európa Liga-mérkőzések során hazai pályán ugyanolyan jó hangulatot teremtenek majd a magyar szurkolók, mint tették azt a korábban is!

Várunk mindenkit szeretettel, remélem, sokan eljönnek majd, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban teljesíteni!"

A válogatottak hazai felkészülési és Európa Liga-mérkőzései

05.15., 18:00 Magyarország–Izrael, Szigetszentmiklós (női felkészülési)
05.16., 18:00 Magyarország–Izrael, Budapest, Közszolgálati Egyetem (női felkészülési)
05.20., 18:30 Magyarország–Franciaország, Budapest, Közszolgálati Egyetem (női EL)
05.23., 16:00 Magyarország–Albánia, Budapest, Közszolgálati Egyetem (férfi EL)
05.23., 18:30 Magyarország–Horvátország, Budapest, Közszolgálati Egyetem (női EL)
05.30., 18:30 Magyarország–Horvátország, Kazincbarcika (férfi EL)
06.06., 16:00 Magyarország–Fehéroroszország, Érd (férfi EL)
06.06., 18:30 Magyarország–Finnország, Érd (női EL)