Ismét a Vardar lesz a Győr ellenfele a női kézi BL-döntőben

Rosztov-Don, MKD HC Vardar, női kézilabda
Budapest, 2018. május 12. Polina Kuznyecova (b) és Andrea Lekic, a macedón és Anna Vjahireva, az orosz csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Rosztov-Don - MKD HC Vardar mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 12-én. Rosztov-Don - MKD HC Vardar 19-25. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A macedón Vardar Szkopje 25-19-re legyőzte az orosz Rosztov-Don csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati, első játéknapján, és a vasárnapi fináléban a címvédő Győri Audi ETO-val találkozik. .

Eredmény, elődöntő:
Vardar Szkopje (macedón) - Rosztov-Don (orosz) 25-19 (10-7)
a legeredményesebb játékosok: Penezic, Lekic 7-7, Radicevic 4, illetve Ilina 5, Bulatovic, Dembélé, Vjahirjeva 3-3

Az első 16 percben mindössze hat gól született, és mivel az oroszok több mint nyolc percig nem találtak be, az előző idényben BL-ezüstérmes macedón csapat a szerb Andrea Lekic góljaival magabiztosan vezetett. A Rosztov a montenegrói Katarina Bulatovic találatai ellenére sem tudott felzárkózni a szünetig.

A második felvonás elején egy 4-1-es sorozattal tovább növelte előnyét a Vardar, és amikor egy 3-0-s szériával visszakapaszkodott a Rosztov, egy súlyos bokasérülés miatt percekig állt a játék:

a brazil irányítót, Ana Rodriguest mentővel kellett kórházba szállítani.

Az oroszok ekkor sem adták fel, Jekatyerina Ilina, valamint a négyes torna legalacsonyabb játékosa, Anna Vjahirjeva találataival tartották magukat, ám Penezic góljaival biztosította sikerét a Vardar.

Lekic, a macedón (j) és Kszenyija Makejeva, az orosz csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Rosztov-Don - MKD HC Vardar mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában Forrás: MTI/Illyés Tibor

A meccs legeredményesebb játékosa a macedónok szerb irányítója, Andrea Lekic, valamint horvát balátlövője, a nyártól már a Siófokot erősítő horvát Andrea Penezic volt, egyaránt hét góllal.

A Győr és a Vardar korábban öt alkalommal találkozott egymással, a győriek kétszer, a macedónok egyszer győztek a rendes játékidőben, kétszer pedig döntetlen született. A tavalyi BL-finálét 26-26 után hosszabbításban 31-30-ra nyerte meg az ETO.

A döntő vasárnap 18 órakor kezdődik.

a vasárnapi program:
a 3. helyért: CSM Bucuresti - Rosztov-Don 15.15
döntő: Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje 18.00