Vágólapra másolva!
A női kosárlabda magyar bajnoki döntő szítja a feszültséget, annak ellenére, hogy 2-0-ra vezet, Sopronból és Szekszárdról is érkezett kemény értékelés a meccsek kapcsán.

„A mögöttünk hagyott hétvégén négy fegyelmi eljárást kezdeményeztem – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, akinek több feljelentést is kezelnie kellett.

– Egyet Roberto Íniguez soproni edző, kettőt Djokics Zseljko szekszárdi edző nyilatkozata miatt, továbbá vizsgálat indult az egyik játékvezető megjegyzése kapcsán, amelyet a döntő első mérkőzése alatt tett. Fontos a bajnoki döntő, de van egy bizonyos határ, ameddig egy klub védheti az érdekeit, ezen túl nem tehet elmarasztaló és megalázó megjegyzéseket a nagy nyilvánosság előtt" - olvsaható az MKOSZ közleményében.

Nem vagyunk állatok - kifakadt a soproni kosarasok edzője

Kőkemény meccsen nyerte meg a bajnoki döntő első mérkőzését a soproniak női kosárcsapata a Szekszárd ellen, de a Sopron Euroliuga-ezüstérmes csapatának edzője, Roberto Iniguez teljesen kifakadt a mérkőzés után. A soproniak Facebook-oldalukra tettek ki videointerjút Iniguez-mesterrel, aki egy percig sem kertelt.

Bodnár Péter hozzátette, céljuk, hogy mindenkit elrettentsenek attól, hogy ily módon járjon el. Mindkét klub ellen eljárás indult tehát, a finálét ez nem befolyásolja, a garanciális szabályok miatt egyébként is több hetet vesz igénybe az esetek kivizsgálása.

Előírás vonatkozik arra, mikor kell értesíteni az érintett sportszakembereket, és nyilván van átfutási ideje annak is, hogy ők megjelenjenek (vagy éppen távol maradjanak) a fegyelmi testület előtt. A fentebb említett játékvezető Benczur Tamás, aki Roberto Íniguez videós nyilatkozata szerint azt mondta neki az első mérkőzésen, hogy „Ez egy sz.r", a szekszárdiak pályán és azon kívül tanúsított magatartására utalva.