Vágólapra másolva!
A Ferencváros női kézilabdacsapata idegenben 24–23-ra győzött a montenegrói Buducsnoszt ellen a Bajnokok Ligája középdöntőjében.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 4. forduló:
2. csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói) – FTC-Rail Cargo Hungaria 23–24 (12–12)

Remekül kezdte a meccset a Fradi, amely Lukács révén szerzett vezetést a harmadik percben. Gyors gólváltások után viszont már a Buducsnosztnál volt az előny. A 16. percben büntetőt rontottak a hazaiak, de a kipattanót bedobták, így először volt kettő közte (9–7). Itt jött egy párperces képzavar a Fradinál, amikor a kaput se nagyon sikerült eltalálni.

Szerencsére ez az állapot nem tartott sokáig, Lukács szépített, majd gyorsban jött újabb két gól, így már a Fradinál volt az előny (9–10).

A Buducsnoszt edzője azonnal időt kért. Szünetig egyik csapat sem tudott meglépni, gólra gól volt a válasz, így félidőben 12–12 volt az állás.

Félidőben ikszre állt a Fradi Montenegróban Forrás: s'micheller photography/Micheller Szilvia

A második félidőben a Fradinak többször is megvolt az esélye, hogy átvegye a vezetést, és ez végül a 43. percben, emeberelőnyben össze is jött (16–17). A hajrára sokat javult a magyarok védekezése,

Bíró ráadásul fontos pillanatban, 21–21-nél megfogott egy büntetőt.

Két perccel később ismét hetest dobhattak a hazaiak, de ezt is kihagyták. Az ellentámadásból betalált a Fradi, kettő volt közte.

A hátralévő időben a Buducsnoszt nagyon tepert az egyenlítésért, de a Fradi előnye kitartott a végéig, így idegenben is megverte montenegrói riválisát. A győzelemmel a Fradinak továbbra is megvan az esélye a második hely megszerzésére a csoportban.

„Nagyot küzdöttünk, nagyon egyben volt a csapat, nem hagytuk, hogy több góllal ellépjenek – értékelt Háfra a Sport TV-nek. – A második félidőre összeállt a védekezés, ráadásul Bíró Blanka is tolt minket hátulról. Nagy szükség volt az ő jó teljesítményére. Mostanában nem megy a játék felállt fal ellen, de ezen dolgozni fogunk és jó lesz minden."