A Real Madridot legyőzve lettek kupagyőztesek Hangáék

FC Barcelona Lassa v Fenerbahce Dogus istanbul - Turkish Airlines EuroLeague NurPhoto Sports News General News Action Sport Basketball Match GAME TEAM FC Barcelona Fenerbahce Euroleague Adam Hanga
Adam Hanga during the match between FC Barcelona v Fenerbahce corresponding to the week 11 of the basketball Euroleague, in Barcelona, on December 08, 2017. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Hanga Ádámmal soraiban felálló Barcelona Lassa 92-90-re legyőzte a Real Madridot a Spanyol Király-kupa döntőjében, és fennállása során huszonnegyedik alkalommal nyerte meg a sorozatot.

A Baskonia és a Gran Canaria legyőzése után vasárnap a Real Madrid várt Hanga Ádámékra a Király-kupa döntőjében. Az első negyedet még a madridi csapat uralta, utána azonban átvették a vezetést a katalánok, akik a záró negyed elején már 71-54-re is vezettek. Végül nagy előnyt leadva 92-90-es győzelmet arattak, megszerezve ezzel a klub történetének huszonnegyedik kupagyőzelmét.

Hanga Ádám kezdőként 28 és fél percet töltött a pályán, ami alatt 12/6-os pontmutatóval (2/2 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető) 12 pontot szerzett, amihez hozzátett még 3 lepattanót, 4 szerzett és 1 eladott labdát, 1 blokkot – számol be a találkozóról a BB1.hu oldal.

Az idei Hanga Ádám hetedik szezonja külföldön, ma este az első trófeáját nyerte idegenlégiósként.

"Borzasztóan boldog vagyok, borzasztóan sokat dolgoztam ezért a sikerért, az egész karrierem benne van ebben a győzelemben. Nagy ünneplés lesz Barcelonában!" – nyilatkozta az MTI-nek Hanga.

Új edzője, Sztaniszlav Pesics irányítása alatt még veretlen a Barcelona.