Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott 5-2-re kikapott a világbajnoki rivális kazah csapattól a katowicei felkészülési torna pénteki nyitómérkőzésén.

A nyitóharmadban a zömmel az orosz élvonalbeli (KHL) játékosokból álló kazah együttes nagy nyomás alatt tartotta a magyar kaput, s emberelőnyből vezetést is szerzett.

A második húsz percben is veszélyesebb volt az ellenfél, s egy villámgyors támadásból növelte előnyét. Bár Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata a harmad végén kettős emberfórban faraghatott volna a különbségen, nem tudott élni az utolsó játékrészre is átcsúszó lehetőséggel.

Egyenlő létszámban azonban összejött a szépítés Garát Zsombor révén, csakhogy a kazahok két gyors góllal eldöntötték a találkozót.

Sofron szép egyéni megmozdulása már csak szépségtapaszt jelentett, a magyarok az utolsó percekben kapuslehozatallal is próbálkoztak, ám gólt lőniük nem, csak kapniuk sikerült.

A magyar jégkorong-válogatott 5-2-re kikapott a világbajnoki rivális kazah csapattól Forrás: jegkorongszovetseg.hu

A válogatott a hétvégén szintén vb-ellenféllel mérkőzik: szombaton az olasz, vasárnap a házigazda lengyel együttes lesz az ellenfél.

A világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

és ahhoz képest, hogy milyen sok kiállítást kaptunk, csak két gólt szereztek fórban, ez nem olyan rossz. Nekünk is volt egy emberelőnyös gólunk, igaz, sok lehetőségünk nem volt arra, hogy öt a négy ellen játszunk" – mondta Jarmo Tolvanen, szövetségi kapitány a szövetség honlapjának.

Eredmény, négy nemzet torna, 1. forduló:
Kazahsztán-Magyarország 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)
magyar gólszerzők: Garát (43.), Sofron (58.)

szombaton játsszák:
Magyarország-Olaszország 16.30
Lengyelország-Kazahsztán 20.00
vasárnap játsszák:
Olaszország-Kazahsztán 15.30
Lengyelország-Magyarország 19.15