Vágólapra másolva!
Amint arról beszámoltunk, a magyar női kosárlabda-válogatott drámai mérkőzésen 78-76-ra legyőzte Litvániát Miskolcon és ezzel óriási lépést tett a 2019-es Európa-bajnokság felé. A magyar csapat a 25. percben 16 ponttal vezetett, négy perccel a vége előtt meg Litvánia öttel. A végén mi nyertünk kettővel. Szabó Gábor fotója a lefújás után közvetlenül készült.

Csak annyit lehetett látni, hogy Székely Norbert női szövetségi kapitány a palánk mögötti székekhez szalad. A többit már önök is látják.

Székely Norbert női és Sztojan Ivkovics férfi szövetségi kapitány Fotó: Szabó Gábor - Origo

Anélkül, hogy bármit is belemagyaráznánk ebbe a képbe, a fotó jól mutatja azt, hogy a magyar kosárlabdában teljes az egység. Itt nem arról van szó, hogy két, egymással jó barátságban lévő ember örül a sikernek.

Ez a kép azt mutatja, hogy a miskolci meccsre elautózó férfi szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics úgy örült kollégája (és a magyar kosárlabda) sikerének, mint egy kisgyerek.

A bírókat és Litvániát is legyőztük, nagy lépés a 2019-es kosár Eb-re

Huszonöt perc elteltével a mennyországban és a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokságon érezhette magát a magyar válogatott, mert a litvánok elleni miskolci Eb-selejtezőn 60-44-re vezetett. Ekkor néhány kétes játékvezetői ítélet annyira megzavarta az addig ihletett formában játszó magyar csapatot, hogy Litvánia a pokolból is visszakapaszkodva újra átvette a vezetést.

Mondhatnánk, ez a normális. Ám (sajnos), a magyar sportban ez a jelenet inkább ritkaságszámba megy. Hátha más sportágak képviselői is látják ezt a fotót, meg azt, hogy így is lehet.