Vágólapra másolva!
A kézilabdázók férfi Bajnokok Ligája sorozatának 11. fordulójában két magyar érdekeltségű jelent is bekerült a legszebbek közé. A veszprémi Mikler Roland egy nagyszerű védéssel, a szegedi Mario Sostarics pedig egy gyönyörű góllal íratkozott föl a listára, és még az álomcsapatba is jutott egy játékos a Tisza-partiaktól.

Az európai szövetség (EHF) honlapján minden BL-forduló után megválasztják az öt legnagyobb védést, az öt legszebb gólt, valamint a játéknapok álomcsapatát. Az már nem is meglepetés, hogy a Telekom Veszprém magyar válogatott kapusa, Mikler Roland bevédi magát a legjobbak közé. Ezúttal a THW Kiel otthonában elszenvedett 22-20-as vereség során is tudott olyan bravúrt bemutatni, amivel meggyőzte a lista összeállítóit. A német válogatott beállósa, Patrick Wiencek került ziccerbe a második félidő közepén, de Mikler olvasta a szándékát.

Mikler Roland eszén nem könnyű túljárni Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A forduló legnagyobb bravúrja is ezen a meccsen született, az ítészek szerint Niklas Landin Petar Nenadics kárára bemutatott védésénél nem volt káprázatosabb a 11. körben.

Míg Mikler bravúrja az ötödik, addig a Rhein-Neckar Löwen otthonában bravúros 37-35-ös sikert arató MOL-Pick Szeged játékosának, Mario Sostaricsnak a gólja egyenesen az első helyre volt jó a listán! Itt persze nem csak Sostarics bravúros repülését, hanem egy fantasztikus csapatmunkát is díjazta az EHF.

A szegediek bravúrja az álomcsapatban is ért egy helyet: a hét gólt szerző horvát Ivan Srsen a legjobb balátlövő volt a 11. fordulóban.