Társoldalunk:

Világbajnok kézilabdázókat igazol a Győri Audi ETO KC

2018.02.12. 17:13

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub hétfőn bejelentette a norvég világ- és Európa-bajnok átlövő Veronica Kristiansen, honfitársa, a beálló Kari Brattset, valamint a vb-győztes francia kapus Amandine Leynaud szerződtetését.

A klub közleménye szerint mindhárom játékos nyáron csatlakozik a magyar bajnokságban is címvédő csapathoz. Veronica Kristiansent a győriek kivásárolják a dán Midtjylland együttesétől, új megállapodása három évre szól. 

A norvég világ- és Európa-bajnok átlövő nyáron csatlakozik a Győri Audi ETO KC csapatáhozForrás: AFP/Patrik Stollarz

"Hihetetlen hangulat van Győrben, nagyon várom, hogy találkozzak a szurkolókkal. Együtt képesek vagyunk teljesíteni a kitűzött céljainkat. Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezért dolgozom nap mint nap, ez adja számomra a motivációt" - nyilatkozta a norvég átlövő.

Honfitársa, Kari Brattset a Vipers Kristianstad csapatától érkezik, szerződése 2 plusz 1 évre szól.

Nagyon örülök, hogy válogatottbeli csapattársaimmal klubszinten is együtt játszhatok majd, ez nagy segítség lesz a beilleszkedésben" - fogalmazott a beálló. Hozzátette, nagy tervei, ambíciói vannak, szeretne bajnoki címeket nyerni, és jelentősen hozzájárulni csapata sikereihez.

A decemberi világbajnokságon győztes francia válogatott kapusa, Amandine Leynaud a macedón Vardar Szkopje együttesétől igazol Győrbe, ahol 1 plusz 1 évre szóló megállapodást írt alá.

A francia Amandine Leynaud a világ legjobb csapatának tartja az ETO-tForrás: DPPI/Jean Marie Hervio

"Ez a klub nagyon sokat jelent számomra, hiszen a kézilabdázás történelmének legjobbjáról van szó. Minden játékos szeretne itt, ilyen csapattársakkal játszani" - nyilatkozta.

A jelenlegi keret tagjai közül a német beálló Anja Althaus az idény végén távozik a győriektől, mert visszavonul.

Tomori Zsuzsanna és Puhalák Szidónia egy plusz egy évvel meghosszabbította szerződését.

"A formám jön vissza, de a csúcsformámtól azért még messze vagyok. Tavaly a BL négyes döntőjére kerültem jó formába, idén azon leszek, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen" - mondta a válogatott Tomori.

Tomori Zsuzsanna egy plusz egy évvel meghosszabbította szerződésétFotó: Polyák Attila - Origo

Kiss Éva egy évvel hosszabbított.

Örülök, hogy számítanak rám, hiszen a világ egyik legjobb csapatában folytathatom jövőre is. A célok hasonlóak, szeretnénk mindenhol a legjobb eredményeket elérni, egyéni szinten pedig szeretnék még tovább fejlődni" - közölte a válogatott kapus.

Bartha Csaba klubelnök kijelentette, céljuk továbbra is az, hogy megőrizzék vezető szerepünket a hazai és a nemzetközi kézilabdázás élvonalában.