Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben a Linamar-BRSE női röplabda-csapata. A 2016-ban Bajnokok Ligája-győztes olasz Pomi Casalmaggiore ellen hazai pályán 3-0-ra kikapott a békési csapat, de egy játszmát így is veszíthet ahhoz, hogy aranyszettel továbjusson a CEV-kupa legjobb 8 csapata közé. Ráadásul az együttesre egy komoly sérüléshullám is lecsapott.

Pontosan két hete szenvedett hazai pályán 3-0-s vereséget a Békéscsaba az olasz klubtól, melyben hemzsegnek a világsztárok, elég csak az Európa-bajnok szerb centerre, Jovana Sztevanovicsra, vagy a korábbi amerikai egyetemi kiválóságra, Annie Drewsra gondolni. Azóta a BRSE megnyerte minden meccsét,

két sima győzelmet aratott a MEVZA-kupában (a sorozat négyes döntőjét Békéscsabán rendezik márciusban), majd a hazai Extraliga csúcsrangadóján egy fantasztikus mérkőzésen öt szettben verte a Nyíregyházát.

Utóbbi sikernek nem örülhetett felhőtlenül a klub, ugyanis elveszítette két kulcsjátékosát. Még az első szettben történt, hogy a csapat montenegrói válogatott ütője, Kszenija Ivanovics egy nyíregyházi játékos lábára érkezett, a bokája pedig aláfordult, nem is tudta folytatni a mérkőzést. Később kiderült, hogy szerencsére megúszta a törést és a szalagszakadást, de 1-2 hétig így is pihennie kell.

Edzésben a békéscsabai lányok Cremonában, a szerdai mérkőzés helyszínén Forrás: Origo

Rosszabbul járt sajnos a csapat és a magyar válogatott liberója, Szpin Renáta, akinek a negyedik szett végén csúnyán kifordult a könyöke, amikor csapattársával, Molcsányi Ritával futott össze. Szerencsére törést nála sem diagnosztizáltak, de így is 6-8 hétre harcképtelenné vált.

Az együttes másodedzője, Leiszt Máté szerint már az is hatalmas tett volt, hogy a Nyíregyháza ellen sikerült nyerni a két szerencsétlen eset ellenére,

az ötödik szett pedig pláne csodaszámba ment, miután a lányok végignézték Szpin sérülését.

A tréner szerint a csapatot a történtek még jobban összekovácsolták, jó hangulatban érkeztek meg a lányok Olaszországba.

Ivanovics helyén Glemboczki Zóra fog kezdeni, aki már a Nyíregyháza ellen is jó teljesítménnyel szállt be. A mindössze 17 éves játékos nincs megijedve a feladattól:

"Ez lesz életem eddigi legnagyobb kihívása, izgulok is rendesen, de legjobb tudásom szerint próbálok majd helyt állni. Nagy felelősség, de így adta az élet és megpróbálom kihasználni.

Mióta kiderült, hogy kezdek, sokszor elképzeltem már a helyzetet, persze ezek szinte soha nem úgy alakulnak, ahogy előre eltervezem. Mindenképp szeretném magamból kihozni a maximumot és akár felhívni a figyelmet magamra is, esetleg még külföldön is.

Alberto szerintem bízik bennem és remélem, ez így is fog maradni a meccs alatt.

Előtte biztosan izgulni fogok, de a bemelegítésre ezt kizárom, csak én leszek, a labda, meg a csapat, és az egész elszáll."

A Mario Radi Sportcsarnokban egész biztosan jó hangulatban rendezik meg szerdán 20.30-kor a visszavágót, ahol a viharsarki együttes minden erejével meg fogja próbálni a lehetetlent.