Vízilabda Európa-kupa: Háromgólos vereség a görögöktől

Gangl Edina, vízilabda
Budapest, 2018. január 29. Gangl Edina véd a női vízilabda világliga európai selejtezőjében, a Magyarország - Oroszország mérkőzésen a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. január 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott kikapott a házigazda görögöktől az Európa Kupa voloszi csoportjának pénteki játéknapján.

A hazaiak szereztek vezetést, de a voloszi tornára átalakított/megfiatalított magyar csapat egyenlített, és ugyanígy tett 2-1 után is, a duplázó Leimeter Dóra révén. A 3-2-es első játékrészt egy csupán egyetlen találatot hozó negyed követte, majd a harmadik nyolc percben Gurisatti Gréta révén 4-3-ra felzárkózott Bíró Attila együttese. Ekkor volt azonban utoljára szoros az állás, a görögök elhúztak 6-3-ra.

Nem sikerült megállítani a görögöket Forrás: MTI/Kovács Tamás

A befejező negyedben Csabai Dóra még dobott egyet ugyan, de válaszul újabb két hazai gól következett, és Gurisatti második találata már csak a szépítést jelentette, a görögök 8-5-re győztek.

Szombaton pihenőnapot tart a magyar csapat, majd vasárnap zárja kupaszereplését a csoport leggyengébbje, Izrael válogatottja ellen.

Női Európa Kupa, 2. játéknap:
Görögország-Magyarország 8-5 (3-2, 1-0, 2-1, 2-2)
-------------------------------------------------
A magyar csapat gólszerzői: Leimeter, Gurisatti 2-2, Gurisatti 1