Győzelemmel kezdtek a női vízilabdázók az Európa-kupában

vízilabda
Budapest, 2018. január 29. Parkes Rebecca (fehér) és az orosz Elvina Karimova a női vízilabda világliga európai selejtezőjében, a Magyarország - Oroszország mérkőzésen a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. január 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott fantasztikus hajrával 11–9-re legyőzte az olasz csapatot az Európa Kupa voloszi csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.

Bíró Attila alaposan megfiatalított csapata diktálta a tempót, az olaszok elsősorban az emberelőnyös szituációknak köszönhetően tartották a lépést. A rivális négyből három fórt értékesítve egygólos hátrányban volt a nagyszünetben.

A harmadik negyedben mindkét kapu előtt sok hibát követtek el a magyarok, az olaszok pedig ezt kihasználva kétgólos előnyre tettek szert.

Az utolsó negyedben parádéztak a magyar lányok Forrás: MTI/Kovács Tamás

A zárónegyedben két percen belül megfordította az állást a magyar csapat: előbb Leimeter dobott gólt, majd Vályi emberhátrányban szerzett labdát, végigúszott a medencében, és betalált. Néhány pillanattal később újra Leimeter lőtt gyönyörű gólt, miután elsüllyesztette az olasz kapust.

Három és fél perccel a vége előtt Gyöngyössy harcolt ki előnyt, Bíró Attila időt kért, a kijátszott figura végén pedig Gurisatti lőtt fontos gólt. Az olaszok szépítettek ugyan, de a túloldalon Csabai hatalmas, keresztléces gólt dobott. Az olaszok egy perccel a vége előtt emberelőnyben lövésig sem jutottak el.

Női Európa Kupa, 1. játéknap:
Magyarország–Olaszország 11–9 (4–2, 1–2, 1–4, 5–1)
--------------------------------------------------
A magyar csapat gólszerzői: Csabai, Gurisatti, Vályi, Leimeter 2–2, Rybanska, Horváth B., Gyöngyössy 1–1